Annonce
Ugeavisen Kolding

Citychef jubler over genåbning: Vi kunne ikke have klaret en måned mere

Citychef Mette Schumacher glæder sig til endelig igen at kunne byde midtbyens gæster velkommen i butikkerne. Arkivfoto: Søren Gylling
På mandag kan midtbyens butikker igen åbne efter to måneders coronanedlukning.

Kolding: Det var en lettet citychef, der onsdag middag kunne gå en tur gennem byens gågader. Kort forinden havde regeringen fortalt på et pressemøde, at blandt andet butikker på mindre end 5000 kvadratmeter kan genåbne på mandag, og den udmelding satte med det samme fut i gaderne.

- Det koger lige nu. Der bliver pakket varer ud, vasket vinduer og gjort klar. Der er fuld gang i det, og de glæder sig så meget, fortalte Mette Schumacher umiddelbart efter pressemødet.

Og det er helt afgørende, at butikkerne nu får lov at åbne igen, understreger citychefen.

- Likviditeten hos mange har været helt i bund, så jeg tror ikke, at vi kunne have klaret en måned mere. Der er en grænse for, hvor længe man kan blive ved, og det var virkelig ved at nå grænsen mange steder, siger Mette Schumacher, som dog ærgrer sig over, at de liberale erhverv som for eksempel frisører ikke er en del af genåbningen.

- Jeg er meget ked af, at liberale erhverv ikke får lov at åbne, og det forstår jeg simpelthen ikke, for frisørerne kan jo om nogen lukke én ind ad gangen. Så jeg håber, at de liberale erhverv, kulturinstitutionerne og spisestederne også kommer med snart, for det er det, der gør oplevelsen fuldendt, siger hun.

Annonce

Fokus på sikkerheden

Mette Schumacher understreger, at der er fuldt fokus på sikkerheden, når midtbyens butikker igen kan åbne.

- Vi er super glade for at få lov at åbne, og vi er så klar med alt, hvad der hører til sikker handel. Vi er klar med håndsprit og engangshandsker, hvis det er det, der skal til, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at gøre det til en tryg oplevelse. Det er også vigtigt for mig at opfordre til, at folk går ind i butikkerne én ad gangen og ikke hele familier, siger citychefen, som generelt oplever, at folk har taget de mange retningslinjer til sig.

Om genåbningen

Udvalgsvarebutikker under 5.000 kvadratmeter (dog undtaget udvalgsvarebutikker i storcentre) genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav.

Udvalgsvarebutikker på 5.000 kvadratmeter eller derover kan holde åbent for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling.

Udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om, at besøgende skal fremvise dokumentation for negativ test, der er højst 72 timer gammel.

Forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.

Alle kommunale og private skoler og daginstitutioner, der ligger i postnummer 6000 Kolding, holder lukket i resten af uge 8. Det drejer sig om 15 skoler og 28 daginstitutioner. Ved avisen deadline var det endnu ikke klart om perioden forlænges.

De tiltag og restriktioner, der ikke lempes, forlænges til og med den 5. april 2021.

- Butikkerne er så dygtige til at sikre, hvor mange der kommer ind, og folk er så gode til at bruge mundbind og spritte af, så jeg synes, det er helt ret og rimeligt, at vi får lov til at åbne nu. Det er heller ikke påvist, at der sker den store smitte i detailhandlen, siger hun.


Der er en grænse for, hvor længe man kan blive ved, og det var virkelig ved at nå grænsen mange steder.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Annonce