Annonce
Ugeavisen Kolding

Citychef optimistisk trods færre penge i kassen

Citychef Mette Schumacher får færre penge at arbejde med i 2020. Alligevel ser hun lyst på fremtiden - særligt på grund af den politiske aftale, der sikrer flere penge til events i midtbyen. Foto: Søren Gylling
Hos City Kolding forventer man at få hele 200.000 kroner mindre ind i medlemskontingenter i år. Der er dog alligevel grund til optimisme, mener citychef Mette Schumacher.
Annonce

Kolding: Det ser voldsomt ud, når man kigger på det budget for 2020, som blev fremlagt på generalforsamlingen i City Kolding onsdag. Den klart største indtægtskilde for foreningen er medlemskontingenter, og her forventer man i år at skrabe godt 200.000 kroner mindre ind - det vil sige 1.631.000 kroner mod 1.844.000 sidste år. Penge som derfor ikke kan bruges på aktiviteter og markedsføring.

Alligevel er citychef Mette Schumacher ikke voldsomt bekymret. Faldet i indtægter skyldes nemlig ikke den store medlemsflugt men skal i stedet forklares med, at to af de butikker, der har spyttet mest i kassen, har forladt Kolding, da H&M lukkede og de to Matas-forretninger blev til én. Samtidig er der blevet færre ansatte i en række forretninger, som derfor slipper billigere i kontingent.

- Så det er ikke alarmerende, og det er ikke fordi, folk flygter fra os. Vi er samtidig meget realistiske i vores budget og siger, at vi får nok ikke 20 nye medlemmer i år, siger Mette Schumacher, som har omkring 115 medlemmer tilbage i foreningen.

Annonce

Plads til optimisme

Selvom der er udsigt til lavere indtægter end tidligere, så ser Mette Schumacher optimistisk på fremtiden. Det gør hun først og fremmest på grund af den nye egnsteateraftale, der blandt andet sikrer en million kroner mere om året til events i midtbyen, og som også betyder, at City Kolding snart flytter ind i teaterbygningen i Fredericiagade.


Man har virkelig fra politisk side fået øjnene op for, hvor vigtig detailhandlen er for vores by.

Mette Schumacher, citychef


- Den nye egnsteateraftale gør, at vi kan lave noget mere, så folk vil opleve, at der sker noget mere i byen. Samtidig ryger vores husleje jo også væk og ind i en pulje til aktiviteter, forklarer hun.

Citychefen glæder sig i det hele taget over, at der det seneste år har været stort fokus på udvikling af midtbyen og detailhandlen, blandt andet gennem den kommunale taskforce, der er kommet med en række anbefalinger til samarbejde og udvikling i midtbyen og den ekstraordinære investering på 25 millioner kroner, som blev vedtaget i kølvandet på coronakrisen.

- Man har virkelig fra politisk side fået øjnene op for, hvor vigtig detailhandlen er for vores by, siger Mette Schumacher.

Bestyrelsen

Efter City Koldings generalforsamling består foreningens bestyrelse af:

Lau Tuxen, formand

Poul Brændekilde, kasserer

Søren Harresø (Harresø), næstformand

Charlotte Pipenbring (Tobbers)

Marie-Louise Larsen (Føtex)

Henrik Kusk Jeppesen (Koldinghus)

Mads Seerup (Seerup Optics)

Birgith Pedersen (Gundtoft), suppleant

Thomas Schmidt (Tøjeksperten), suppleant

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce