Annonce
Ugeavisen Kolding

Cityformand: - Coronakrisen har vist, at vi godt kan stå sammen

Cityformand Lau Tuxen brugte det meste af sin taletid på generalforsamlingen til at fortælle om City Koldings erfaringer fra coronakrisen. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Krisen har kostet dyrt mange steder, men den har også ført positive ting med sig - og så har den understreget, at det er vigtigere end nogensinde at stå sammen i Kolding midtby, lød det onsdag på cityforeningens generalforsamling.
Annonce

Kolding: Da coronanedlukningen ramte, gjorde det næppe noget godt for ret mange butiksdrivendes nattesøvn. Mennesketomme gader og nyindkøbte forårskollektioner gav panderynken mange steder, og flere butikker valgte simpelthen i en periode at lukke ned.

Derfor var det også helt naturligt, at corona fyldte en stor del af onsdagens online generalforsamling i City Kolding. Men faktisk var det med ja-hatten hvilende tungt på hovedet, da formand Lau Tuxen så tilbage. Her kunne han nemlig fortælle stolt om udviklingen af appen Kolding støtter lokalt, flere pop up-arrangementer, en fælles webshop og opbakning fra det lokale erhvervsliv.

I det hele taget har coronakrisen vist vigtigheden af, at hele Kolding står sammen om at styrke midtbyen, og at butikkerne er samlet i en stærk cityforening, lød det fra formanden.

- Nu bliver vi nødt til at stå sammen, og det kan vi godt. Det har coronakrisen vist. Jo flere vi er, jo stærkere står vi, sagde han blandt andet på generalforsamlingen.

Annonce

Kommet noget godt ud af corona

Også borgmester Jørn Pedersen var inviteret med på generalforsamlingen, hvor han blandt andet fortalte om resultatet af den taskforce, der har arbejdet med udviklingen af Kolding midtby og de 25 mio. kroner, der er sat af til at opgradere centrum. Også han pegede på vigtigheden af, at alle gør en indsats for at skabe en levende by.


Nu bliver vi nødt til at stå sammen, og det kan vi godt. Det har coronakrisen vist. Jo flere vi er, jo stærkere står vi.

Lau Tuxen, formand for City Kolding


- Hvis alle bare læner sig tilbage og venter på, at der sker noget, så sker der ikke en skid. Vi er dybt afhængige af, at vi gør det sammen, understregede han.

Efter borgmesterens oplæg opsummerede citychef Mette Schumacher:

- Man kan sige, at der er også kommet noget godt ud af coronaen, og det glæder vi os til at se resultatet af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce