Annonce
Ugeavisen Kolding

Claudia holder aktiv ferie: - Vi slapper af med at cykle og sejle

Claudia Bøje Hansen er frivillig- og eventkoordinator på Koldinghus. Hun står for Kongerækkens Værksted, hvor børn kan være kreative. Det fandt hun på at etablere i forbindelse med Jim Lyngvilds udstilling om kongerækken, som kan ses på slottet frem til nytår. Foto: Louise Lauritsen
Hun har været selvstændig med egen blomsterbutik i mange år, men er nu event- og frivilligkoordinator på Koldinghus. Når hun har fri, stikker hun enten til søs eller cykler i bjerge sammen med familien.
Annonce

Kolding: Det er ikke alle forundt at foretage et regulært brancheskifte midt i arbejdslivet, men det er, hvad 51-årige Claudia Bøje Hansen er i gang med. Hun er eventkoordinatorelev på Koldinghus frem til nytår, hvorefter hun fortsætter på slottet som frivillig- og eventkoordinator.

Inden Koldinghus kom ind i hendes liv i 2018, var det blomster, som fyldte det meste af Claudias arbejdsliv. Allerede som otte-årig plukkede hun blomster i naboens have, bandt dem til små buketter og solgte dem i en bod ved vejen.

Efter skolen kom hun i lære i en blomsterbutik i sin hjemby Fredericia, og et par år senere åbnede hun sin egen blomsterbutik i byen.

- Jeg kommer fra en familie med et enormt drive, og mine forældre har også været selvstændige, så det var helt naturligt for mig at starte selv, forklarer Claudia.

Hun underviste også i blomsterbinding på aftenskole og havde i det hele taget godt gang i forretningen. Men efter otte år som selvstændig ville Claudia og hendes mand gerne stifte familie, og derfor solgte hun forretningen og blev i stedet ansat som blomsterdekoratør.

Annonce

Et slidt knæ

Da parrets to drenge var blevet lidt større, var der igen tid til, at Claudia kunne arbejde som selvstændig blomsterdekoratør og -designer. Hun genoptog også undervisning.

I 2017 blev hun dog anbefalet af sin læge at finde et nyt erhverv, da hendes ene knæ var blevet meget slidt.

- Det er en hård besked, når man elsker sit arbejde. Der er aldrig to ens dage i en blomsterpiges verden, men det er et fysisk hårdt fag - det er ingen dans på roser, smiler Claudia.


Jeg troede ikke, det kunne lade sig gøre at lave et brancheskifte efter så mange år, og så igen føle, at her er noget, jeg virkelig brænder for. Men det gør jeg for Koldinghus.

Claudia Bøje Hansen, eventkoordinator, Koldinghus


Heldigvis kunne hun komme i praktik og siden i lære på Koldinghus, som nu har gavn af hendes kreative evner.

- Jeg troede ikke, det kunne lade sig gøre at lave et brancheskifte efter så mange år, og så igen føle, at her er noget, jeg virkelig brænder for. Men det gør jeg for Koldinghus.

Foruden arbejdet med events nyder hun også at være kontaktperson for de fleste af slottets 150 frivillige, og som hun siger, så er hun god til at få dem til at føle sig livsnødvendige.

- For uden vores faste frivillige kunne vi slet ikke tilbyde de mange forskellige oplevelser og events, vi kan her på slottet.

Annonce

Sejlbåd og cykelture

Claudia har været sammen med Henrik i 30 år, og nu er deres to sønner næsten voksne. Den ældste er netop flyttet hjemmefra, men han er stadig med på ferie, når familien stævner ud i sin sejlbåd.

- Min mand er bådbygger, så vi har en 33 fod sejlbåd, som vi holder sommerferie i hvert andet år. I år skal vi nok forbi Læsø og Anholt, smiler Claudia, som også holder meget af den svenske skærgård. Den springer de dog over i år.

Familien sejler helst ikke for motor, så det afhænger også lidt af vindretningen, hvor turen går hen.

Når der ikke skal ferieres på havet, så kører Claudia og familien gerne sydpå for at holde cykelferie i bjergene.

- Vi er meget til aktiv ferie. Vi slapper af med at cykle og sejle.

Ofte får de kombineret turen i bjergene med et visit i München, hvor Claudias mor stammer fra og hun derfor har meget familie.

Claudia Bøje Hansen

51 år, gift med Henrik, to sønner på 21 og 18 år, familien bor i Skærbæk.

Uddannet blomsterdekoratør og har haft blomsterbutik og arbejdet som freelance blomsterdesigner og underviser i blomsterbinding.

Ved at uddanne sig til eventkoordinator.

I praktik på Koldinghus, hvor hun fortsætter som frivillig- og eventkoordinator efter endt uddannelse.

Holder af at sejle og cykle i ferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce