Annonce
Ugeavisen Kolding

Clement opfordrer Munkensdams gymnasieelever til at kæmpe for demokratiet

Demokrati er bestemt ikke nogen selvfølge - og det er truet i disse år, påpegede Clement Kjærsgaard overfor gymnasieeleverne. Privatfoto
Annonce

Kolding: DR-studievært, redaktør og bladudgiver Clement Kjersgaard besøgte tirsdag 14. januar Munkensdam Gymnasium i forbindelse med et fællesarrangement for alle skolens elever og ansatte.

Foredraget var bygget op omkring et meget grundlæggende spørgsmål: Er demokratiet i krise? Og det enkle svar fra Clement Kjersgaard var: Ja. Det rapporterer gymnasiet i en pressemeddelelse.

Tror man, at disse års voldsomme politiske uro snart afløses af en tilbagevenden til normaltilstanden tager man fejl - der er større forskydninger igang i verdenshistorien, som mange, ikke mindst i eliten, stadig ikke har begrebet omfanget af, konkluderede Kjersgaard.

Med et hav af konkrete eksempler belyste Clement Kjersgaard tiden fra Berlinmurens fald til verdens demokratiske tilstand anno 2020.

Eleverne havde gennem hele foredraget mulighed for at stille spørgsmål, og konklusionen blev, at demokrati ikke er noget, man kan forvente som en selvfølgelighed. Demokratiet forandres, og det kræver alles deltagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce