Annonce
Ugeavisen Kolding

Corona-monster har angrebet Vestertorv?

Læserbrev: Mange har i årevis råbt på udvikling af Kolding midtby. Der blev lånt 25 millioner af statens Coronamidler til “at gøre det ekstra hyggeligt at besøge Kolding midtby”

Det blev lanceret som “den gamle bykerne et markant løft med grønne oaser, flere træer, legepladser, bedre opholdspladser... alt sammen i gode materialer og flot design.”

Det er så bestemt ikke altid, det er lige heldigt. Et eksempel på et hvad-sker-der-lige-her er det Corona-MONSTER, der har angrebet Vestertorv.

Vi har haft en proces, hvor der er arbejdet med kvarterer med særlige kendetegn og netop området med Nikolai Kirke, rådhuset, den smukke gamle gymnasium og Vestertorv blev karakteriseret ved respekt for den gamle middelalderby.


Pladsen har spillet hovedrollen i levende koncerter og dansescene til Kulturnatten og de grønne torvedage har aktivt brugt pladsen. Det bliver svært i fremtiden.


Det, der er landet, på den smukke åbne plads, er et monster helt ude af propertioner med pladsen og de omgivende bygninger. Den blev solgt ind som: “Arkitektonisk vil den få et skulpturelt udtryk og fremstå som en svævende sky.” Den lader vi vist bare hænge...

Og de stakkels smukke granitskulpturer, der før prydede pladsen ligner nu mest eskrementer fra monsteret.

Pladsen har spillet hovedrollen i levende koncerter og dansescene til Kulturnatten, og de grønne torvedage har aktivt brugt pladsen. Det bliver svært i fremtiden.

Det gode ved pladser, der er veldesignede er, at de kan bruges forskelligt og fleksibelt - til hygge, ophold, events... det har monsteret nu taget livet af. Monstret kunne have været sejt andre steder - men lige her - er det i mine (og mange andres øjne) et kæmpe fejlnedslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Annonce