Annonce
Ugeavisen Kolding

Coronakrisen rammer idrætsforeningerne i Kolding kommune

Foreningerne i Danmark under DGI og DIF har mistet næsten 90.000 medlemmer i 2020. Foto: Lasse Olsson
I Kolding Kommune er der blevet 2.076 færre medlemmer det seneste år. Trods en stor indsats fra både de frivillige og landets kommuner satte corona et tungt aftryk på DGI og Dansk Idrætsforbunds medlemstal i 2020.

Kolding: Landets idrætsforeninger har været hårdt ramt af restriktioner og skiftende forsamlingsloft det seneste år - og det kan ses på medlemstallene. På landsplan er der kommet 89.613 færre medlemmer i foreningerne under DGI og Danmarks Idrætsforbund, DIF, så der nu er 2.216.675 medlemmer.

I Kolding Kommune har coronakrisen ligesom i resten af landet medført en tilbagegang.


Annonce

Takket være en stor indsats blandt frivillige, trænere og ledere og et godt samarbejde med kommunerne har vi fastholdt medlemmerne i højere grad, end vi kunne have frygtet var muligt.

Charlotte Bach Thomassen


- Allerede i begyndelsen af 2021 iværksatte vi forskellige tiltag for at blive klogere på, hvordan vi fra kommunal side kan støtte op om foreningsidrætten. Vi har blandt andet nedsat en task force, så vi kan understøtte foreningslivet og få de tabte medlemmer tilbage i fællesskaberne, siger Søren Rasmussen, formanden for fritids- og idrætsudvalget i Kolding Kommune, og uddyber:

- En af de indsatser, som vi allerede ser har haft en positiv effekt, er det at gå som motionsform. Over 6.000 borgere i Kolding i alderen 18-75 år har tilkendegivet, at de fra 2019-2020 er gået fra inaktiv til aktiv ved at bruge gang som motionsform. Det kunne tyde på, at nogle borgere har flyttet sig fra foreningerne, da de har været lukket, til at være selvorganiserede - og at borgerne i Kolding Kommune samlet set er mere aktive end tidligere. Det momentum skal vi bruge til at genstarte vores idrætsforeninger.

Behov for at få alle tilbage i fællesskabet

I DGI og DIF er der glæde over den frivillige indsats for at fastholde medlemmerne, samt kommunernes støtte til foreningerne. Størstedelen af medlemmerne har fastholdt deres medlemskab og betalt kontingent i 2020, selvom idrætsforeningerne var lukket ned og underlagt restriktioner.

- Det har været et hårdt år for idrætsforeningerne. Takket være en stor indsats blandt frivillige, trænere og ledere og et godt samarbejde med kommunerne har vi fastholdt medlemmerne i højere grad, end vi kunne have frygtet var muligt. Nu handler det om at genstarte idræts- og foreningslivet og få alle tilbage i fællesskabet, siger DGI-formand Charlotte Bach Thomassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce