Annonce
Ugeavisen Kolding

Dan vil hjælpe koldingenserne med at være mere aktive

Dan Mikkelsen vil være en af dem, man kan se på de forskellige træningsvideoer, som bliver delt med de deltagende i sundhedsdysten. Herudover vil der være en ugentlig udfordring, hvor man har mulighed for at vinde diverse præmier. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
For et par uger siden blev de ansatte hos blandt andet Fit&Sund præsenteret for en ny idé om en sundhedsdyst mellem byer. Siden da har de arbejdet på at optage aktivitetsvideoer og finde på sjove konkurrencer, som de deltagende i dysten kan være med i.

Kolding: Selvom aktiviteten i fitness- og sundhedshuset Fit&Sund på Saxovej har været begrænset i de seneste måneder, så har februar budt på en spændende udfordring for personalet.

For et par uger siden blev de nemlig præsenteret for ideen om en sundhedsdyst, og siden da har en del af de ansatte stået i spidsen for at få udviklet øvelser og filmet videoer, som de deltagende løbende vil blive præsenteret for over de næste fire uger.

- Jeg synes, det er en super sjov idé, så jeg var med på det med det samme. Det virker som en virkelig god måde at forsøge at få flere i bevægelse, fordi der både er noget konkurrence, og der er mulighed for, at man kan være med til at donere de her 20.000 kroner til et godt formål, siger Dan Mikkelsen.

Han har været ansat i kæden siden 1. januar og har ansvaret for sundhedsdysten i Kolding. Inden han kom til Fit&Sund har han været ansat i receptionen hos Fitness1 og FitnessWorld, men tanken er, at han i det nye job både skal have med salg og personlig træning at gøre.

- Jeg har altid godt kunnet lide at bruge kroppen og samtidig også være med til at motivere folk, hvad enten man gerne vil tabe sig, eller man gerne bare vil have hjælp til at komme i bedre form. Og det med at motivere er bare især vigtigt lige nu, hvor vi alle sammen sidder mere stille, for det bliver bare sværere og sværere at komme ud og få gået eller løbet den der tur, siger Dan Mikkelsen.

Annonce

Ugentlig udfordring

Den forgangne uge har Dan Mikkelsen brugt sammen med sine kollegaer i de andre byer, som også er med i dysten, hvor der er blevet optaget videoer og lagt en generel plan for, hvad der skal ske i løbet af dysten.

- Der kommer til at ske noget i de forskellige facebook-grupper hver dag. Enten bliver der lagt en øvelses- og aktivitetsvideo op, eller det kan være en diætist, der forklarer, hvordan man laver sunde smoothies eller proteinpandekager. Der vil være anbefalinger til forskellige gå-ruter i Kolding, så der bliver en del at følge med i, forklarer Dan Mikkelsen.

Herudover vil der også være en ugentlig udfordring, som det vil være muligt at deltage i og vinde forskellige præmier.

- Det kan eksempelvis være, hvem der går flest skridt i løbet af en uge, siger Dan Mikkelsen.

Annonce

Konkurrence og motivation

Ud over at Dan Mikkelsen og de andre ansatte i Kolding arbejder sammen med kollegaerne i de andre deltagende byers fitness- og sundhedshuse, så er det da heller ikke gået deres næse forbi, at der er mulighed for en intern konkurrence kollegaerne imellem.

- Jeg vil sige, at det både er et samarbejde, og vi hjælper hinanden, men selvfølgelig er der også en kærlig konkurrence mellem os. Det er klart, siger han smilende og fortsætter:

- Og så er det ikke mindst med til, at vi har det godt sammen som kollegaer. Det hjælper også på vores motivation, fordi det også er med til at gøre, at det er ekstra sjovt at komme på arbejde, siger Dan Mikkelsen.

Sundhedsdysten finder sted fra den 22. februar og fire uger frem.


Jeg synes, det er en super sjov idé, så jeg var med på det med det samme. Det virker som en virkelig god måde at forsøge at få flere i bevægelse, fordi der både er noget konkurrence, og der er mulighed for, at man kan være med til at donere de her 20.000 kroner til et godt formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce