Annonce
Ugeavisen Kolding

Danner udvider ambulant rådgivning for voldsramte kvinder

Annonce

Kolding: Organisationen Danner udvider fra den 15. oktober den ambulante rådgivning for voldsudsatte kvinder med tre rådgivningssteder. Blandt de tre udvidelser er Kolding i tilknytning til Kolding Krisecenter.

Udvidelsen kommer i kølvandet på coronarestriktionerne, der har fået partnervold i Danmark til at stige markant.

Der er grupper af voldsramte kvinder, der ikke kan se sig selv på et krisecenter, men som er lige så truet og har samme behov for hjælp. Her kan ambulant rådgivning som "sig det til nogen" være et alternativ.

- De kvinder, vi forventer at se i den ambulante rådgivning, har måske ikke været i volden så længe, at de er helt så ødelagte psykisk, socialt og økonomisk, som de kvinder, der kommer på krisecenter. Derfor kan de også hurtigere få gavn af rådgivningen og komme ud af volden, fortæller leder af Kolding Krisecenter, Britt Malkiel Nielsen og fortsætter:

- Det er stadig et tabu at være udsat for vold. Ofte ved ens nærmeste det ikke engang. Det er derfor vigtigt, at der findes et ambulant og gratis tilbud, der ikke griber voldsomt ind i ens hverdagsliv, så man stadig kan gå på arbejde og hente børn. Udfordringen er også, at mange voldsudsatte, pårørende, arbejdsgivere og andre simpelthen ikke ved, at der findes steder og tilbud i Danmark, hvor man kan få viden om vold og hjælp til at komme ud af den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce