Annonce
Ugeavisen Kolding

Dansk-franske Cindy har udgivet sin første sang: Jeg har aldrig rigtig følt, at jeg passede ind

Cindy Chiche bor til dagligt i en lejlighed i Kolding, hvor hun ved siden af sine studier underviser i klaver og guitar. I lejligheden har hendes papfar desuden ud af nogle isolerende træplader bygget et lille lydstudie til hende, hvor hun kan stå og indspille sine sange. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
23-årige Cindy Chiche har netop udgivet sin første single, som hun selv har både skrevet og indspillet. Hun drømmer om en dag at komme til at leve af sin musik og kunne spille sine sange på de helt store scener.

Kolding: I hjørnet af sin stue havde 23-årige Cindy Chiche et langt konfettirør liggende klar til affyring i flere dage op til den 12. februar. Her udkom hendes nye sang "Lose control", som hun selv har skrevet, synger og har fået udgivet.

- Det er virkelig stort for mig at få udgivet min egen musik. Det var et mål, jeg satte mig, faktisk tilbage under den første nedlukning i marts. Jeg har nok aldrig skrevet så meget, som jeg gør lige nu, siger hun og fortsætter:

- På den måde har corona været god for mig, fordi jeg har haft tiden til bare at sætte mig ned og koncentrere mig endnu mere om min musik, siger Cindy Chiche, som til daglig går på MGK (musikalsk grundkursus, red.), som forberedelse til at søge ind på musikkonservatoriet.

Annonce

Rødder i Frankrig

Cindy er født og opvokset i den sydfranske by Nice og har en fransk far og dansk mor, som, da Cindy var ti år gammel, valgte at flytte familien tilbage til Danmark. To år efter gik forældrene fra hinanden, og det endte med at sætte gang i en større skrivelyst hos den unge Cindy.

- Det er først nu, hvor jeg har sat mig ned og begyndte at tænke over det, at jeg kan spore det tilbage til det tidspunkt, hvor jeg virkelig begynder at skrive meget. Jeg har altid skrevet  dagbog, men det greb virkelig om sig efterfølgende. Det var totalt terapi for mig, siger Cindy Chiche.

Skriblerierne i dagbogen blev sidenhen også til sangtekster, hvor både emner som kærlighed og forelskelse fylder meget, men også følelsen af ikke helt at vide, hvor hun hører til.

- Jeg taler ikke helt flydende fransk, og jeg kan stadigvæk have det, som om at jeg taler lidt forkert på dansk, og den følelse af ikke helt at passe ind har været en god drivkræft for mig i forhold til musikken. Den usikkerhed på sproget er nok også grunden til, at jeg altid skriver på engelsk, siger Cindy Chiche.

Der er ingen i Cindys familie, der er specielt musikalske, og det lå derfor ikke umiddelbart i kortene, at det var den vej, hun skulle gå. Til daglig kan hun dog næsten ikke lade være med at skrive sange og har flere notesbøger fyldt med diverse sangtekster. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Startskuddet på Cindys første single kom, da hun var på ferie hos sin far i Frankrig og rendte rundt på en af de mange strande i Nice.

- Det kom faktisk først til mig i form af en illustration af en, der sidder bag rattet på en bil. Sangen handler om at huske at give slip og miste kontrollen lidt, for det er jeg ikke nødvendigvis selv specielt god til, men jeg tror, at det er meget sundt engang imellem, siger Cindy Chiche.

Annonce

Fremtiden ved musikken

Foruden sin debut-single så udgiver Cindy til maj en hel EP med titlen "Diary" med en håndfuld numre på, og så håber hun, at hun kan komme til at holde release-koncert i Vejle i slutningen af marts.

- Alt er lidt usikkert på grund af corona, men jeg krydser virkelig fingre, for det er bare noget helt andet at være ude og spille live. Der er ikke noget bedre end at høre publikum synge mine sange. Det kan slet ikke beskrives, siger Cindy Chiche.

Hun drømmer desuden om en fremtid i lytternes ører på radiokanalen P3, på de danske festivalscener og på musikkonservatoriet i København, om det så, som hun siger, skal tage hende flere år at blive optaget.

- Jeg ved bare, at jeg virkelig vil musikken. Lige nu er jeg bare megastolt af at have udgivet min musik. Det er en proces, som jeg lærer rigtig meget af. Så må jeg se, hvad næste skridt lige bliver, siger Cindy Chiche.


Jeg taler ikke helt flydende fransk, og jeg kan stadigvæk have det, som om at jeg taler lidt forkert på dansk, og den følelse af ikke helt at passe ind har været en god drivkræft for mig i forhold til musikken.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce