Annonce
Ugeavisen Kolding

Debat: Hjælpen til voldsramte kvinder skal styrkes

Karina Lorentzen

Læserbrev: Alle har ret til et liv uden vold - og her er det tankevækkende, at det farligste sted for en kvinde at opholde sig er i sit eget hjem, mens det for en mand er i nattelivet. Hvert år bliver mange kvinder, ofte i familier med børn, ramt af partnervold.

Filmen "I kærlighedens vold" sætter netop fokus på de ting, der fastholder kvinder i voldelige forhold. Oftest hører vi om den fysiske vold, men der findes også seksuel, økonomisk, materiel og psykisk vold. Alle former er hindrende i en ny tilværelse, og oftest kan den kun skabes med hjælp udefra.

Derfor er det vigtigt, når SF på Christiansborg har krævet plads til kriseramte kvinder i alle regioner - for der mangler pladser på landsplan. Men afvisninger på krisecentre kan også skyldes en vurdering af trusselsbilledet og hensynet til kvindens sikkerhed. Nogle kvinder er reelt så truede, at de ikke kan tage ophold på krisecentret i bopælskommunen - eller beholde deres børn i daginstitutionen eller skolen.

Et stort problem for kvinderne på krisecentrene er, at der mangler boliger, når kvinderne er klar til udflytning. Det er derfor nødvendigt at sikre flere billige boliger, men også økonomisk eller praktisk hjælp, f.eks. til transport fra bopælskommunen til krisecentret eller til ansøgning om separation eller skilsmisse.

Sammen med Kolding Krisecenter vil jeg arbejde målrettet for at hjælpe kvinder væk fra alle typer vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce