Annonce
Læserbrev

Debat: Kulturen kalder byrådet

Annonce

Læserbrev: Pludselig lukkede alt ned. Fra bibliotek til butikker fra madsteder til museer. Vi sidder hjemme, hver for sig ...

Når man pludselig ikke kan det, vi plejer, og alt det vi tager for givet er væk, så kan man for alvor mærke, hvad der er vigtigt, og hvad man ikke ønsker at miste.

I 2004 blev vi også ramt af en katastrofe, da med Seestulykken. Fra den ene dag til den anden blev verden anderledes for mange af os, der boede i området. Fra hverdag til kaos på et splitsekund.

Det er samme følelse, der i dag rammer. Chok, magtesløshed - hvad skete der lige der?

10 år efter sad jeg i teatersalen på Mungo Park, der havde skrevet Seest forestillingen. Den gjorde dybt indtryk på mig. Den unge piges jagt på at forstå satte ansigt og følelser på alt det, jeg selv havde oplevet, og jeg sad med tårer, gåsehud. Den sidder i mig endnu.

Kunsten kan nemlig noget helt særligt som “underholdning og liv i byen” på ingen måder kan. Mungo Park har bragt mange af vores lokale historier til live. Fra Rindal til Honningkagebyen. Fra Seest til Sans Souci. De får os til at mærke og reflektere livet - også når det er svært.

Jeg håber inderligt, at vi i fremtiden i Kolding har modet til at turde satse på dén kultur, der gør os klogere. Alt andet gør os fattigere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce