Annonce
Læserbrev

Debat: Minimumsnormeringer er godt, men der skal mere til

Annonce

Læserbrev: Det lykkedes ved finanslovsforhandlingerne at sikre et historisk løft af børneområdet. Det betyder, at vi får minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

Hvad vi ikke må glemme er, at minimumsnormeringer ikke er det samme som gode normeringer, men det er en bund, der sikrer et minimum af pædagogisk personale og dermed tid til den mest basale omsorg og trivsel.

Borgmesteren har udtalt, at med denne lov vil Kolding komme op over minimumskravet. For nuværende har vi en normering på 3,2 for vuggestuer og 6,2 for børnehaver. Men for folk der arbejder på gulvet, er det tydeligt, at dette tal ikke holder.

Vi har vuggestuegrupper med 12 børn/tre ansatte, og vi har børnehavegrupper med 21-22 børn/tre ansatte og dette skal ses i lyset af, at man kun er tre ansatte på stuen i tidsrummet 9.00-12.00 - så på intet tidspunkt holder tallet fra Danmarks Statistik.

Derfor er jeg glad for, at han også har sagt, at vi ikke kommer til at bruge de afsatte midler til andre formål end dem finansloven foreskriver.

Så lad os få gjort det her til et vendepunkt. Lad os få en bedre normering i Koldings institutioner – en normering der sikrer, at alle børn udvikler sig, trives og er en del af fællesskabet. For alle børn har krav på at blive set og hørt. De skal opleve, at de er værdifulde, og en stærk pædagogisk indsats er helt afgørende her.

Mette Voss
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce