Annonce
Læserbrev

Debat: Positivitet og Covid-19

Annonce

Læserbrev: Der er rigtig meget fokus på den raserende pandemi Covid-19, og det handler primært om dødsfald, lukninger af virksomheder, fyringer, pressemøder med nye restriktioner, og det er selvfølgelig helt naturligt – men! - der er et gammelt ordsprog, der lyder noget i retning af – ”der er ikke noget der er så skidt – at det ikke er godt for noget andet”. Den vinkel kunne jeg godt tænke mig at tage, og jeg håber, at mange andre også vil bidrage til den positive side og fylde aviser og nettet med det – for en stund.

Samfundet – vi har set flere eksempler på, hvordan boligområder pludselig står tættere sammen og holder fest – på afstand. Boligblokke, hvor man synger til hinanden fra altanen. Man handler ind til hinanden, og spørger om man lige skal have noget med.

Miljøet – vi kan se rundt omkring, at når hjulene står stille, så har det en gavnlig effekt på miljøet.

Virksomheder – mange virksomheder finder nye samarbejdspartnere i disse tider, hvad kan det føre til, når vi er på den anden side. Forretninger finder nye indtjeningsmuligheder, pludselig udvides produktprogrammet, som eksempel kan nævnes de mange madsteder, der nu leverer Take-Away.

Familien – mange spil er blevet støvet af, der hygges mere end man plejer. Nogle familier har indført nye måder at være nærværende på. Det er blevet til mange familie-gåture og generelt mere familietid

Individuelt – flere udnytter tiden til fordybelse. Nogle lærer at løse professorterningen, andre tager online klaverundervisning. En har købt en gammel guitar og sidder på youtube og lærer at spille på den.

Dette var bare nogle af mine antagelser – jeg glæder mig til at høre om dine.

Det er i pressede situationer, at de bedste opfindelser er gjort, mon der er nogen undervejs?

I Kolding ønsker vi også at vækste, og mon ikke også der kommer et baby-boom omkring årsskiftet, det vil da være skønt. Pas på hinanden, vi ses på den anden side.

Ole Alsted. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce