Annonce
Ugeavisen Kolding

Debat: Tak til Vesterløkke

Vesterløkke - Center for midlertidigt ophold ligger i Sdr. Bjert. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: I forbindelse med et ophold hos os, bliver min mor, der har diagnosen Alzheimers Demens, i oktober 2019 indlagt på Viborg sygehus med blodig opkast, samt tegn på blødende mavesår. Hun bliver efter et døgn overført til Kolding sygehus, hvor hun viderebehandles for mavesår samt tankes op med diverse energidrikke.

Efter endt behandling på sygehuset bestemmer Kolding kommune, at hun skal på aflastning på Vesterløkke i Sdr. Bjert, hvilket vi opponerer kraftigt imod, da vi husker en dårlig oplevelse fra 2016.

I mellemtiden søges der ophold på forskellige hospices, men dette var ikke muligt, så det bliver Vesterløkke i en periode, indtil vi finder en anden løsning.

Vi bliver inviteret til en forventningsafstemning med lederen af Vesterløkke, Dorte Karlskov, hvor vi fortæller lidt om de oplevelser, vi havde med stedet i 2016. Der er sket meget siden 2016, kan Dorthe Karlskov berette, måske kunne hun se tvivlen i mine øjne.

Jeg må sige, at i de cirka syv uger, min mor var på Vesterløkke i denne omgang, er al tvivl om et ophold på Vesterløkke fejet godt og grundigt af vejen.

Når vi ringede derned, for at høre hvordan det gik, var der altid et venligt og professionelt personale i den anden ende, der kunne give en status. Når vi kom på besøg, var personalet altid klar med et smil, samt at spørge ind til, om vi ikke ville have en kop kaffe og kage, eller om vi havde lyst til at spise aftensmad sammen med min mor og de øvrige beboerne.

I december begyndte min mor ikke at ville indtage fast føde mere, men kun proteindrikke, hvilket måske var et tegn på, at kroppen var ved at lukke ned.

Da det den 20. december 2019 stod os klart, at det nu var ved at være på det sidste, tilbød Dorte Karlskov at kontakte en vågekone, som kunne holde vagt hos min mor om natten.

Jeg fik tilbudt et værelse, hvor jeg lige kunne hvile lidt. Ved 23-tiden blev jeg kontaktet af vågekonen, at nu var tiden inde til at tage afsked.

Min mor døde samme nat i en alder af 91 år.

Efter en stund kom personalet og hjalp med at klæde min mor på i pænt tøj til den sidste rejse.

Alt i alt et helt fantastisk personale, søde, smilende, hjælpsomme, udviste en enorm nærhed og omsorg for min mor, og for os som familie og pårørende i en svær tid, og det gælder alle som varetog opgaven at passe godt på min mor i den tid, hun var på Vesterløkke.

Så Vesterløkke har virkelig formået at vende en dårlig oplevelse til en helt igennem meget fin oplevelse.

Jeg kan kun sige, at de gør det rigtig godt derude på Vesterløkke i Sdr. Bjert.

God vind til ledelsen og personalet samt en stort tak herfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce