Annonce
Ugeavisen Kolding

Den blå åbner tapas-restaurant i nabobygningen

Nøglerne er i hus. Kristian Fogh glæder sig til at komme i gang med ombygningen af den tidligere frisørsalon og skobutikken, som bliver slået sammen til den nye restaurant Den blå Del-Bar, som åbner 1. november. Foto: Louise Lauritsen
Kristian Fogh fra Den blå på Lille Torv i Slotsgade udvider forretningen med en tapas-restaurant, der serverer mad inspireret af hele verden.
Annonce

Kolding: Det kan godt være, at der står til leje på den tidligere frisørsalon Pink Hunter i Slotsgade, men det er rent faktisk ikke sandheden.

Restauratør Kristian Fogh fra Den blå har nemlig sat sig på lokalerne og ikke nok med det. Han overtager også naboforretningen, skobutikken Mine Yndlingssko, som lukker i løbet af sommeren. Lejemålene bliver lagt sammen og åbner 1. november som den nye restaurant Den blå Del-Bar. Her bliver plads til 60 gæster, som kan gå om bord i delemad, tapas om man vil.

- Jeg fik ideen, fordi jeg har gået rundt og kigget på det her tomme lokale, hvor Pink Hunter lå. Og da jeg så fandt ud af, at Käte (Stampe, red.) ville trække stikket til sin skobutik, opstod der en god mulighed for mig, forklarer Kristian Fogh der har drevet Den blå på Lille Torv siden 2016.

Jeg synes, at der er et hul i markedet i Kolding i forhold til tapas, men jeg vi ikke åbne noget, hvor vi igen er bundet til gastronomi fra et bestemt land, som vi har gjort på Den blå. Så derfor bliver det dele-mad, vi serverer på det nye sted.

Kristian Fogh, restauratør

Annonce

Alt bliver hjemmelavet

Nu udvider han forretningen.

- Jeg synes, at der er et hul i markedet i Kolding i forhold til tapas, men jeg vi ikke åbne noget, hvor vi igen er bundet til gastronomi fra et bestemt land, som vi har gjort på Den blå. Så derfor bliver det dele-mad, vi serverer på det nye sted, forklarer Kristian Fogh.

Køkkenet vil lade sig inspirere af alle verdensdele, og man kan derfor finde alt fra hotdogs, sliders, forårsruller, spanske kødboller, blæksprutter og thaimad på menukortet. Alt sammen anrettet i små "tapas"-portioner, der lægger op til at dele.

I første omgang får Den blå Del-Bar åbnet torsdag til lørdag, og man vil kunne købe cocktails og sangria i kander, mens en DJ vil sørge for den gode stemning.

- På Den blå har vi haft succes med at satse på at servere god hjemmelavet mad, og sådan bliver det også på Del-Bar. Alt bliver hjemmelavet af gode råvarer fra sæsonen, siger Kristian Fogh, som selv vil stå i køkkenet.

Faktisk bliver der bygget et helt nyt stort køkken til den nye restaurant.

- Jeg glæder mig bare til at lukke op og servere nogle gode oplevelser for folk, smiler den travle restauratør.

Den blå Del-Bar åbner 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce