Annonce
Ugeavisen Kolding

Den Kongelige Systue på Koldinghus fylder ti år

Den Kongelige Systue på Koldinghus har i denne uge fejret ti års fødselsdag. Foto: Koldinghus
Annonce

Kolding: I denne uge har Den Kongelige Systue på Koldinghus fejret sin ti år fødselsdag. Mandag blev fødselsdagen markeret med frokost, taler og kage. Ideen til systuen opstod i sin tid, fordi frivilliggruppen på Koldinghus og museets museumslærer udarbejdede et arrangement, hvor en del af indholdet var, at der skulle genskabes en storstilet ridderfest, som Christian 4. holdt i 1616 på Koldinghus. For at skabe den rette stemning til festen, skulle skoleeleverne have mulighed for at klæde sig ud i renæssancetidens dragter.

Derfor stod Koldinghus bag to opslag i lokalavisen. I det ene efterlyste slottet stof til at sy af, og i det andet efterlyste slottet frivillige, der ville hjælpe med at sy et par dragter.

Men det blev til meget mere. Systuen er et arbejdende historisk værksted, hvor syerskerne nyder at fortælle, og mange gæster har sagt, at et besøg i systuen har været en af deres bedste oplevelser på slottet. Over årene har de frivillige syersker, og dem er der 38 af, syet over 150 dragter til udstillinger og udklædningsværksted.

Og de er også i sving med nål og tråd forud for udstillingen Kongerækken med Jim Lyngvild, der åbner til april. Til den udstillingen syr de dragter i forskellige størrelser, som gæsterne kan prøve.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce