Annonce
Ugeavisen Kolding

Der er lånt langt flere lydbøger under corona

Netlydbøger bliver mere og mere populære hos Koldingbibliotekerne, og i år er der sat flere rekorder. Mest populært har det været at høre om farlige dyr sammen med Sebastian Klein. Foto: Morten Pape
Hvis du lånte en eller flere netlydbøger i år, skriver du dig ind i statistikken for 2020, hvor der hos Koldingbibliotekerne igen blev sat flere rekorder for udlånet af bøger, der kan høres direkte fra mobilen.
Annonce

Kolding: Da landet blev ramt af nedlukning den 11. marts, var der mange lånere hos Koldingbibliotekerne, som greb mobilen og hev en netlydbog ned fra den digitale hylde.

Inden måneden var omme, var der lånt 5227 lydbøger i marts. Det var 775 lydbøger mere end samme måned i fjor.

Også de kommende måneder blev udlånet af lydbøger ved med at ligge højt, og i den første sommermåned blev der sat rekord. Aldrig før har bibliotekerne i Kolding udlånt 6301 lydbøger på en enkelt måned. Faktisk var udlånet dobbelt så højt, som samme måned i 2018.

- Vi har i flere år haft et stigende udlån af lydbøger, og det har corona så skubbet yderligere til. Det er der ingen tvivl om, siger Pia Henriette Friis, der er bibliotekschef hos Koldingbibliotekerne.

Annonce

Glæden ved en god historie

Hun er sikker på, at lydbøgerne har succes, fordi man har dem lige ved hånden via mobilen, og så er det en meget fleksibel oplevelse.

- Lydbogen har du med på rejsen, eller du kan lave noget andet, imens du lytter. Man kan arbejde eller løbe en tur, som jeg ved, at nogen gør.

Og så synes hun, at lydbøgerne har et plus, når det gælder børn, som har vanskeligt ved at knække læsekoden.

- De kan skifte lidt mellem at lytte og læse og på den måde få et skub videre, så de stadig oplever glæden ved den gode historie. Det er jo det, som det hele handler om, siger bibliotekschef Pia Henriette Friis.

Man kan selvfølgelig søge på bestemte forfattere, men ellers er E-reolens digitale univers bygget op, så man får bøgerne præsenteret indenfor genrer som "familie og slægt", "fantasy og sci fi" eller "gys og horror". Måske smitter det af på lånernes måde at navigere på, i hvert fald siger Pia Henriette Friis:  - Med lydbøgerne oplever vi, at vi kan formidle titler, som ikke lige præcis er det, som lånerne er gået efter. De er mere nysgerrige efter at låne noget, som holder sig indenfor en genre, der interesserer dem. Den nysgerrighed kan jeg godt lide, siger bibliotekschefen. Arkivfoto: TImo Battlefeld

Selv om tallet for december mangler, så vil der med garanti være sat en samlet rekord for lydbøger på Koldingbibliotekerne. I 2019 blev der udlånt knap 50.000 lydbøger i løbet af årets første 11 måneder, og i år er det tal 2360 udlån højere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce