Annonce
Ugeavisen Kolding

Derfor lyser slottet rødt: Koldinghus er centrum for stor indsamling

Et øjeblik fra sidste års ceremoni i slotsgården. Arkivfoto: Gert Blume
Trods corona gennemfører Koldinghus også i år et stort arrangement til kamp mod kræft. Og til minde om dem, som er døde af sygdommen.

Kolding: På lørdag den 24. oktober danner Koldinghus rammen om en lysceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft, og til minde om dem, vi har mistet til sygdommen. I år er der mulighed for at være med fysisk eller online hjemme fra din egen stue.

Fra kl. 17-20.30 er der mulighed for at komme forbi Koldinghus, hvor man kan dekorere og skrive en personlig hilsen på sin lyspose. I lokalet, hvor man kan skrive på lysposerne, bliver der solgt kaffe og kage ved Madkælderen. Per solgt kop kaffe vil Madkælderen donere fem kroner til Knæk Cancer.

Alle lysposerne bliver stillet op i Knæk Cancer logoets blomsterformation i slotsgården og er midtpunktet for Tænd et Lys-ceremonien. Ceremonien holdes kl. 20.30-21.00 med sange og lystale ved provst og sognepræst Grete Wigh-Poulsen fra Skt. Nicolai Kirke. Der bliver også holdt et minuts stilhed.

Slottet er rødt

Alle er velkomne til at kigge forbi på aftenen, men på grund af corona-restriktionerne må der kun deltage 50 personer til selve Lys-ceremonien i slotsgården. Ceremonien vil derfor også blive sendt live via Koldinghus’ facebookside.

En lys-pose koster 50 kroner.

Hele uge 43 vil Koldinghus i anledning af Knæk Cancer-ugen være oplyst med rødt lys.

Tænd et Lys-ceremonien holdes i samarbejde med Stafet For Livet i Kolding og lokalafdelingen for Kræftens Bekæmpelse.

Programmet for på lørdag ser sådan ud:

17.00-20.00: Kom og skriv på en lyspose

20.30-21.00: Lysceremoni i Slotsgården. Livestreames også på Facebook.

Deltag online

Lysposerne kan også købes online, hvis man ikke kan deltage fysisk på lørdag. Her er to muligheder:

Man kan vælge at lade sin lyspose lyse online og dele den via Facebook. Man kan også vælge, at den skal stilles op på Koldinghus, hvor en frivillig skriver din hilsen på en pose og stiller den op i slotsgården. Vælg ”Lysposen vises online” eller ”Kolding” i forbindelse med købet på dette link:

https://knaek.cancer.dk/node/1449/donate/taend-et-lys

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce