Annonce
Ugeavisen Kolding

Design og idrætsefterskole indvier bronzeportal i anledning af Genforeningen

Design- & Idrætsefterskolen Skamling i Sjølund har indviet en bronzeportal skabt af Kolding-kunstneren Mogens Leander i anledningen af 100 året for Genforeningen. Pressefoto.


Annonce

Sjølund: Design- & Idrætsefterskolen Skamling i Sjølund har i anledning af 100 året for Genforeningen indviet en større bronzeportal skabt af Kolding-kunstneren Mogens Leander.

I udformningen af bronzeportalen indgår blandt andet fortolkninger af tre af skolens vigtige grundpiller - nemlig mangfoldighed, læring og dannelse.

- I anledningen af 100 året for genforeningen har vi fået kunstner Mogens Leander til at lave denne smukke portal i bronze på en massiv egetræsstøtte. På portalen er nogle af skolens værdier og forskellige symboler, der henføres til det historiske og et kik ind i fremtiden, indgraveret. Dette er vores første egentlige kunstværk, fortæller skolens forstander, Jan Laugesen.

Mogens Leander har gennem en årrække arbejdet med begrebet portaler. De støbes i bronze og er inspireret af de rester af 2000 år gamle græske og romerske bygningsværker, der trods tidens tand stadig står som markante monumenter fra fortiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce