Annonce
Ugeavisen Kolding

Designvirksomhed vandt årets verdensmålspris

Fra venstre Morten Bjørn Hansen (Business Kolding), Solveig Søndergaard (Sheworks Atelier) og Lars Ørum Nielsen (hovedsponsor fra Deloitte). PR-foto
Den socialøkonomiske designvirksomhed Sheworks Atelier blev onsdag belønnet for dens arbejde med både at skabe arbejdspladser til flygtningekvinder og udnytte overskudsmaterialer fra tekstilindustrien.

Kolding: Det er kun omkring et år siden, Solveig Søndergaard startede den bæredygtige designvirksomhed Sheworks Atelier, men på den korte tid har virksomheden gjort positivt opmærksomt på sig selv med en række store projekter.

Nu har Sheworks Atelier så modtaget årets verdensmålspris fra Business Kolding for sit arbejde.

- Først og fremmest er vi utroligt taknemmelige og ydmyge over den her pris. Jeg synes, det er ret fantastisk, at man kan skabe et tværfagligt projekt på den her måde, og det er en cadeau til alle, der har været med til at løfte det her projekt, siger Solveig Søndergaard om prisen.

- Det skaber noget omtale, og så kan det være med til at positionere os, måske også på landsplan, til at være nogle man skal holde øje med, og så er det bare et kæmpe skulderklap fra det lokale erhvervsliv også, fortsætter hun.

Sheworks Atelier er en socialøkonomisk design-startup, der skaber arbejdspladser til flygtninge- og immigrantkvinder.

Sheworks Atelier fremstiller blandt andet tasker og puder af overskudsmaterialer fra den danske tekstilindustri. Sheworks’ fundament er bygget på fire af FN's verdensmål, nemlig 5, 8, 12 og 13, som dækker over ligestilling mellem kønnene, anstændige jobs og økonomisk vækst, ansvarligt forbrug og produktion samt klimaindsatsen. Da produkterne er lavet af resttekstiler fra den danske industri, kan de være med til at sikre en besparelse på 30 millioner kilo CO2 om året.


Det skaber noget omtale, og så kan det være med til at positionere os, måske også på landsplan, til at være nogle man skal holde øje med.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce