Annonce
Ugeavisen Kolding

- Det er trendy at være ung iværksætter

Business Kolding uddelte fredag aften prisen til Årets Virksomhed, Årets Talent og Årets Iværksætter.

: Unge har fået mod på livet som iværksætter, og flere tør kaste sig ud i eventyret. Koldings netværk for unge iværksættere under 27 år tæller nu 41 medlemmer.

- Jeg oplever helt klart, at der er flere unge iværksættere. Det er en klar trend og tendens. Der er opstået en trend om at kunne kalde sig ung iværksætter. Mange vil gerne være deres egen chef og har lyst til at starte op selv, men mangler ideen. Samtidig er det blevet nemmere at starte virksomhed og mindre risikofyldt.

Casper Edens er Årets Iværksætter i Kolding Kommune og trods sine 22 år en erfaren herre, når det glæder iværksætteri.

Læs også: Iværksætteriet tager fart blandt de unge

Som 19-årig startede han webshoppen Karat24.dk, og sidste år blev Seo-Service føjet til cv'et. Bureauet, der rådgiver webshops, beskæftiger foruden de to indehavere en sælger på fuld tid og fire deltidsansatte.

41 i netværk

- Vi leder efter typer som os selv, der kunne tænke sig at starte noget op selv på et senere tidspunkt eller udvikle nye ideer. Det er de medarbejdere, vi går efter, siger Casper Edens.

Han lægger ikke skjul på, at det går godt med forretningen, og derfor giver han sig også tid til at hjælpe andre unge iværksættere på vej.

Læs også: Iværksætterånden gror i fire unge drenge

Da han landede i Kolding i 2014 stod et netværk for unge iværksættere højt på hans liste.

- Jeg havde forsøgt at finde andre unge iværksættere i Esbjerg-området, hvor jeg kom fra, men det lykkedes ikke.

Anderledes gik det, da han indbød til netværksmøde for unge iværksættere under 27 år i House of Innovation.

- Der mødte 14 op, og i dag tæller netværket 41 medlemmer. Vi mødes sjældent, men har et lukket forum på Facebook, hvor vi sparer med hinanden, fortæller Casper Edens.

For at blive optaget i Koldings netværk for unge iværksættere skal man være under 27 år, have eget cvr-nummer og have sendt sin første faktura.

Læs også: Her er der kaos, begejstring og masser af plads til forskellighed

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce