Annonce
Ugeavisen Kolding

Det moderne Danmark fejres på Skamlingsbanken

Annonce

Kolding: Skamlingsbankeselskabet indbyder torsdag 5. marts til en festlig aften, hvor ord og sang er omdrejningspunktet. Baggrunden er, at selskabet i 2018 markerede 175-års jubilæum med en fest. En fest i 2019 gik også godt, så nu holder man fest igen, oplyser formanden for Skamlingsbankeselskabet, Nis Jørgen Steffensen.

Under overskriften "Det moderne Danmark og højskolebevægelsen" fortæller forstander for Rødding Højskole, Mads Rykind-Eriksen, om baggrunden for højskolebevægelsens opståen med udgangspunkt i Grundtvigs tanker. I 100-året for Genforeningen i 1920 vil Mads Rykind-Eriksen fortælle om de folkelige kræfter, der blandt andet skabte skamlingsbankemøderne og højskolerne, og som ledte frem til den nationalstat, som vi kender i dag.

Aftenen byder også på solosang med Annemette Hess. I 2005 valgte hun at stoppe sit daværende arbejde for at leve fuldt ud af musikken.

Aftenen byder også på mad og drikke med mad fra Restaurant Skamlingsbankens køkken. Arrangementet holdes kl. 18 og er åbent for alle interesserede. Man melder sig til på tlf. 7557 2003.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce