Annonce
Ugeavisen Kolding

Diana og Alfred står snart klar til at servere kaffe i det gamle posthus: - Vi oplever allerede stor interesse

Alfred Kadima Mwabala Naumann og Diana Mwabala Naumann sammen med deres yngstre datter Anna. Parret åbner snart café i det gamle posthus. Foto: Mathias Ingemann Holm
De unge ægtepar har valgt at gå i Alfreds fars fodspor og blive selvstændige. Og snart kan du komme på besøg i deres café "Freddy's Cafe," der åbner i det gamle posthus ved banegården.

Kolding: Længe har der været tomme rum og stille gange i det gamle posthus ved Koldings banegård, men stille og roligt bliver lokalerne i den 6000 kvadratmeter store bygning fyldt op med nye virksomheder, der fra første januar officielt må åbne. En af virksomhederne er Freddy's Café, der kommer til at have udgang lige til banegårdens perron. Og så kan man også gå ind via posthusets hovedindgang ud til pladsen foran banegården.

- Vi er selv virkelig glade for placeringen. Og så er vi meget meget spændte, man kan ikke falde til ro, fortæller Alfred Kadima Mwabala Naumann og Diana Mwabala Nauman, der sammen har døtrene Anna og Miriam.

Det unge ægtepar skal sammen drive caféen, Alfred på fuldtid og Diana på deltid, og lige nu glæder de sig begge to til, at caféen er indrettet med sofaer og borde, så de kan åbne dørene for gæster, der kan sætte sig og hygge. Kaffen stammer fra Etiopien og bliver ristet i Danmark, og Freddy's Café har, på trods af, at der hverken er borde eller bar, allerede fundet sine første faste kunder.

Annonce

- Vi har allerede oplevet stor interesse, for vi sælger jo også vores kaffebønner fra vores hjemmeside, hvis man bestiller på nettet og bor i Kolding, så kører jeg selv ud med bønnerne, siger Alfred.

Et ånderum med plads til arbejde

Alfred og Diana overtager omkring 100 kvadratmeter af den store bygning, og der skal være plads til kaffe "to go" for dem, der skal med toget i en fart, og så skal der være et godt og indbydende rum med sofaer, borde og god internetforbindelse, så man eventuelt kan sidde og arbejde, hvis man venter på sit næste tog.

- Vi håber, at det går så godt, at vi måske kan skabe arbejdspladser for andre borgere, siger Alfred og Diana.

Posthusets genoplivning

Efter at have stået tomt i over syv år kommer der nu liv i det gamle posthus på Banegårdspladsen, som Kolding Kommune købte af PostNord i 2020 for 20 millioner kroner med henblik på at involvere det centrale sted i byudviklingen.

Helt i tråd med politikernes strategi flytter fra nytår de første tre mindre socialøkonomiske virksomheder ind i rødstensbygningen på 6000 kvadratmeter, og flere er på vej - blandt andre en social forening og designprojektet Sheworks, som bl.a. drives af flygtningekvinder, oplyser projektleder og udviklingschef i børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsforvaltningen.

Det bliver især Alfred, man kommer til at se nede i caféen, når den åbner i det nye år, for Diana skal arbejde deltid, og hun står hovedsageligt for grafik, hjemmeside og indretning. Alfred fortæller, at han som barn selv har lavet små butikker, og hele drømmen om at være selvstændig forretningshaver kommer fra inspiration fra hans far, Freddy, der selv har drevet flere forretninger. Det er, ifølge ham, Zambiansk ånd, at man arbejder hårdt for at åbne sine egne forretninger.

- Det er også derfor Freddy's Cafés logo er lavet med to fodaftryk, for vi følger min fars fodspor, siger Alfred Kadima Mwabala Naumann, der håber, at caféen står klar til gæster i den sidste uge af januar.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Aktivitetsbane i Vonsild bliver realitet efter donation fra Salling Fondene

Annonce
Ugeavisen Kolding

Dansk crooner og svensk sangerinde giver koncert på Godset

Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Kronprinsesse Mary i Kolding før stor udstilling om kronprinsesserne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

I november vandt hun stor talentpris: Nu er Mekdes fra Kolding klar med sit første album

Ugeavisen Kolding

Estisk jazzsangerinde giver koncert på Godset

Ugeavisen Kolding

Underviser fra specialskole i Vonsild kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer

Ugeavisen Kolding

To års aflysninger har ikke taget modet fra Streetfood Kolding: Nu er årets datoer klar

Ugeavisen Kolding

Grev Dracula besøger Comwell Kolding Teater

Ugeavisen Kolding

Trods corona-restriktion og afstand: Kønssygdom stortrives i landsdelens største byer

Ugeavisen Kolding

Trapholt præsenterer udstilling inspireret af coronapandemien

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De brogede blade

Ugeavisen Kolding

Madbloggeren Johan har anmeldt nogle af verdens bedste restauranter: - Det er blevet værd at gå ud i Kolding

Ugeavisen Kolding

Den Lille Kok skal rives ned: Nu flytter Camilla firmaet fra Kolding til Vejle

Ugeavisen Kolding

Mystiske fodspor og vandhaner der tænder af sig selv: Ansatte på byens egnsteater er ikke i tvivl - det spøger

Ugeavisen Kolding

Sarkasme kan blive en tikkende bombe under parforholdet

Annonce