Annonce
Ugeavisen Kolding

DK2020 kan styrke Koldings klimaindsats

Annonce

Læserbrev: Kolding er kommet med i den nye pulje af kommuner, der netop har tilmeldt sig Realdanias DK2020-projekt. Det er en nyhed, der bør få det grønne hjerte til at banke en ekstra gang af glæde hos de mange klimabevidste borgere i kommunen.

Med deltagelsen forpligter Kolding sig nemlig til at udvikle en klimahandlingsplan, som går på tværs af transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme - og som dækker hele kommunen som geografisk område.

Det er en handlingsplan, som skal leve op til Paris-aftalen og gøre kommunen CO2-neutral senest i 2050 med konkrete delmål undervejs. Samtidig skal der i et parallelt spor udarbejdes en klimatilpasningsplan, som sikrer borgerne mod oversvømmelser.


Sammen er vi bare stærkere, og vi har brug for hinanden, når der skal ske store forandringer, som der her er tale om.


For Radikale Venstre i Kolding er det et stort skridt i den rigtige retning. Det åbner for sparring med den grønne tænketank Concito og C40, som er det internationale netværk af klimabyer. Projektet giver et naturligt afsæt for en mere ambitiøs klimahandling.

I Radikale Venstre vil vi kæmpe for, at DK2020 bliver forankret så bredt som overhovedet muligt. Inddragelsen af foreninger og borgere skal styrkes, og vi ser også meget gerne uddannelser, virksomheder og forsyning inviteret med helt ind i motorrummet i en egentlig grøn task force, så alle lokale aktører kan være med til at drive den grønne omstilling i kommunen sammen. Sammen er vi bare stærkere, og vi har brug for hinanden, når der skal ske store forandringer, som der her er tale om.

Derfor glæder vi os over, at Kolding har taget et vigtigt skridt med DK2020. Nu handler det om at sikre inddragelse og lokal forankring, så alle kan blive en del af en ny positiv udvikling af Kolding Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vågn nu op

Annonce