Annonce
Ugeavisen Kolding

Dorte og Peter er klar til at genåbne deres restauranter mandag: Det her bliver et år, vi skal trække ud af kalenderen

Restauranterne Valdemar og Løverodde er blandt dem, der er klar til at åbne igen på mandag. Parret bag forventer dog ikke, at de kommer til at tjene alverden på genåbningen foreløbigt.
Annonce

Kolding: Frygteligt frustrerende.

Sådan beskriver parret bag restauranterne Valdemar og Løverodde Dorte Bichel og Peter Møller de seneste ugers nedlukning af landet, som har betydet, at de har måttet fyre samtlige medarbejdere og lukke de to restauranter helt ned i et par måneder.

- Som selvstændig kan du selv tage kontrol over de fleste situationer, men her har vi ikke kunnet gøre noget, siger Dorte Bichel, mens Peter Møller supplerer:

- Der har været en usikkerhed om, hvad bliver det næste. Hvad må vi, og hvad må vi ikke. Det er meget op og ned, og rygterne går, uden at der er nogen, der ved noget. Vi har ikke vidst, om vi var købt eller solgt.

Derfor glæder restaurantejerne sig også til at kunne åbne igen mandag.

- Vi sætter ikke næsen op efter, at vi skal tjene nogen penge fra starten. Vi skal bare i gang, så vi føler, at vi gør noget. Og vi kan høre, at folk glæder sig til at besøge os igen. Vi glæder os bare til at komme i gang, siger Dorte Bichel.

Vi sætter ikke næsen op efter, at vi skal tjene nogen penge fra starten. Vi skal bare i gang, så vi føler, at vi gør noget. Og vi kan høre, at folk glæder sig til at besøge os igen.

Dorte Bichel, Restaurant Valdemar og Løverodde

Annonce

I døgndrift

Selvom parret glæder sig til at komme i gang igen, så forventer de ikke noget festfyrværkeri fra starten. Derfor har de også kun genanset en del af det gamle personale, mens resten er klar i kulisserne, når der bliver mere at lave.

- Jeg tror, det bliver en stille start, fordi det bliver under nogle helt andre vilkår, siger Dorte Bichel.

- På Løverodde er vi helt uden selskaber frem til august, og det er ellers det, vi lever af derude, tilføjer Peter Møller, som ikke gør sig nogen forhåbninger om, at de to restauranter kommer til at tjene noget særligt resten af året.

- Det her bliver et år, vi skal trække ud af kalenderen, og så skal vi håbe, at vi kommer igennem med skindet på næsen. Og jeg tror først, det bliver rigtig svært, når der ikke længere er nogen hjælpepakker, hvis folk stadig ikke går lige så meget ud som før, siger han.

Derfor er Peter Møller og Dorte Bichel også forberedt på, at de selv skal løbe ekstraordinært stærkt de kommende måneder.

- Det er som at starte forfra. Vi kommer selv til at trække læsset og arbejde i døgndrift, ligesom da vi startede i sin tid – nu er vi bare 20 år ældre, griner Peter Møller.

Dorte Bichel og Peter Møller har blandt andet brugt de seneste dage på at laminere menukort, så de hurtigt kan sprittes af. Foto: Steffen Nielsen
Peter Møller glæder sig til igen at kunne åbne dørene til Restaurant Valdemar, men han forventer ikke, at der bliver genereret noget overskud i restauranten de kommende måneder. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce