Annonce
Ugeavisen Kolding

Drengeskole fra 1788 er ombygget til lejligheder

Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding har opført 29 almene familieboliger på og omkring Christiansfelds gamle drengeskole. Alle de udvendige døre og vinduer er renoveret, og enkelt af de indvendige døre er bevaret, fortæller formand Allan Aistrup. Foto: Henrik Kruse
Klasseværelser er blevet til dagligstuer i den gamle skole i Lindegade i Christiansfeld. De første beboere flytter ind til november.
Annonce

Christiansfeld: Det er syv år siden, at de mindste klasser terpede plus og minus på stedet og fire år siden, der blev udskrevet en arkitektkonkurrence af Kolding Kommune og boligselskabet Domea. Men nu står resultatet snart færdig.

Den første november kan de første beboere flytte ind i den gamle drengeskole, der er bygget om til boliger, og samtidig er der opført fire punkthuse ud mod Nørregade.

Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding har opført 29 almene familieboliger, og søndag kunne boligselskabet så byde indenfor til åbent hus, så byen og interesserede lejere kunne se nærmere på boligerne, der ligger lige bag Brødremenighedens Kirke.

- Noget af det spændende i det her projekt har været, at vi ikke bare kan gøre, som vi vil. Vi har hele tiden skullet rette os ind efter kravene, der gælder i Christiansfeld. Hvad skal bevares? Hvad skal ikke bevares? Det er ikke som at bygge på en bar mark. Det er jo et "Unesco-projekt", hvor vi skal tage hensyn til byen og bygninger, og jeg synes, at det er lykkes rigtig godt, siger Allan Aistrup, der er formand for Domea Lunderskov-Kolding.

Det er i forhold til det udvendige, at der har været et hensyn i forhold til, at byen er på Unescos verdensarvsliste. Det betyder, at de gamle vinduer i Drengeskolen er pillet ud og renoveret. Det samme gælder for dørene, og kvistene er ført tilbage til det oprindelig udtryk.

De 29 lejligheder er på mellem 60 og 113 kvadratmeter og koster mellem 5.300 og 8.600 kroner. Der er 14 nyopførte boliger i punkthusene og 15 lejligheder i den gamle drengeskole og vaskeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce