Annonce
Ugeavisen Kolding

Dronningen markerede genåbningen af Koldinghus

Udstillingen "Dronningens broderier" var en af de store attraktioner, da Koldinghus genåbnede for publikum lørdag. - Jeg kan ikke holde fingrene i ro, siger dronningen selv om sin arbejdsiver, når det gælder at brodere.  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det var historisk, da dronningen fredag var på Koldinghus for at genåbne slottet - blandt andet med en udstilling af hendes egne broderier.

Kolding: Der var fornemt besøg på Koldinghus, som fredag kunne genåbne med besøg af selveste dronning Margrethe, som ankom til slottet sammen med sin søster Benedikte.

De royale søstre havde sat kryds i kalenderen for at være med til den officielle markering af, at museet nu bærer navnet Kongernes Samling Koldinghus. Det betyder, at slottet indgår i et tæt samarbejde med de to museer på Rosenborg og Amalienborg, og de har alle samme direktør - nemlig Thomas C. Thulstrup, som kunne tage imod sine royale gæster ved slotsporten.

Samtidig med markeringen af det nye samarbejde åbner Koldinghus to udstillinger - om Christian den 5. og med et udvalg af dronningens broderier gennem flere årtier. Inden dronningen og prinsessen blev vist rundt i de to udstillinger, der åbner som de to første på Koldinghus, tog dronningen selv ordet for at åbne Kongernes Samling Koldinghus med manér.

Annonce

- Jeg vil ønske alt godt for den nye konstellation, og jeg håber, at alle får gode oplevelser her, lød det fra majestæten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce