Annonce
Ugeavisen Kolding

Dybvadbro-shelterne har været travle hele sommeren: - Folk har været rigtig gode til at passe på dem

Shelterpladserne ved Dybvadbro har indtil videre været en stor succes. Der har på et års tid været 850 bookinger med flere besøgende ved hver booking. Foto: Karen Tønning/Kolding Kommune
Bål, mad over ild og nætter under den klare stjernehimmel bliver fortsat mere og mere populært i Danmark. Det kan mærkes ved shelterne ved Dybvadbro Station, der har været fuldt booket hele sommerhalvåret.

Kolding: Det har alt i alt været en succes, siden shelterne ved Dybvadbro-station åbnede vinteren sidste år. Det fortæller Karen Tønning, der er udviklingskonsulent og projektkoordinator ved Kolding Kommune.

- Det lader til, at rigtig mange har indset, at "man kan jo også bare tage ud og lave et bål og overnatte ude," siger Karen Tønning, der forholder sig til, at de omkring et år gamle shelterpladser sammenlagt har været booket over 850 gange fra april og indtil nu.

- Der er jo typisk to eller tre personer, der kommer ud og overnatter ved en booking. Men nogle gange er det større grupper eller folkeskoleklasser, så det bliver jo hurtigt til mange gæster, siger hun.

Annonce

Har passet godt på stedet

Hun fortæller, at en stor del af årets besøgende har været gæster, der har fundet modet til at "turde" komme ud og give en overnatning i naturen et forsøg, og selvom mange af dem er nye i hobbyen, så er det generelt gået rigtig fint med at holde området pænt og rent.

- Folk har været virkelig gode til at rydde op efter sig selv og passe godt på området, så selvom nogle måske lige skulle "lære" at være ude i naturen, så er vi så glade for, hvordan det er gået, siger Karen Tønning.

Karen Tønning kan desuden fortælle, at sommerhalvåret ved Dybvadbro Stations shelterpladser har bragt mange nye typer brugere, kørestolsbrugere, førstegangsbrugere og folk fra udlandet forbi på besøg. Derudover har hun også oplevet, at skolelærere har taget sin klasser med på overnatning for at give eleverne en social sammenrustning efter lang tids corona-afstand.

- Så vi har oplevet, at der er plads til alle slags mennesker herude, og det var også lige præcis formålet med stedet. Alle skal kunne komme hertil, og alle skal føle sig velkomne, siger hun.

Skov- og naturgruppen, der er tilknyttet de seks shelters, har brugt meget tid på at sikre, at der altid er tørt brænde til rådighed for de besøgende ved sheltersne. Brændet har været pakket i net og kunne købes af gæsterne. Karen Tønning oplever, at det også er populært at bruge shelteret under kortere besøg i løbet af dagen.

- Der er mange, der kommer ned og tænder bål og hygger og laver noget mad ved de nye bålsteder og det nye madpakkehus henover middagstid. Så området virker også som ren madpakke- og mødested, siger hun.

Folk har været virkelig gode til at rydde op efter sig selv og passe godt på området, så selvom nogle måske lige skulle "lære" at være ude i naturen, så er vi så glade for, hvordan det er gået.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Dansk crooner og svensk sangerinde giver koncert på Godset

Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Kronprinsesse Mary i Kolding før stor udstilling om kronprinsesserne

Annonce
Ugeavisen Kolding

Aktivitetsbane i Vonsild bliver realitet efter donation fra Salling Fondene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

I november vandt hun stor talentpris: Nu er Mekdes fra Kolding klar med sit første album

Ugeavisen Kolding

Estisk jazzsangerinde giver koncert på Godset

Ugeavisen Kolding

Grev Dracula besøger Comwell Kolding Teater

Ugeavisen Kolding

To års aflysninger har ikke taget modet fra Streetfood Kolding: Nu er årets datoer klar

Ugeavisen Kolding

Underviser fra specialskole i Vonsild kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De brogede blade

Ugeavisen Kolding

Sarkasme kan blive en tikkende bombe under parforholdet

Ugeavisen Kolding

Trods corona-restriktion og afstand: Kønssygdom stortrives i landsdelens største byer

Ugeavisen Kolding

Madbloggeren Johan har anmeldt nogle af verdens bedste restauranter: - Det er blevet værd at gå ud i Kolding

Ugeavisen Kolding

Den Lille Kok skal rives ned: Nu flytter Camilla firmaet fra Kolding til Vejle

Ugeavisen Kolding

Trapholt præsenterer udstilling inspireret af coronapandemien

Ugeavisen Kolding

Mystiske fodspor og vandhaner der tænder af sig selv: Ansatte på byens egnsteater er ikke i tvivl - det spøger

Annonce