Annonce
Ugeavisen Kolding

Efter to måneder coronalukket er midtbyens butikker endelig åbne: Det er så dejligt at få sin hverdag tilbage

Annette Holm-Søberg, som er indehaver af børnetøjsforretningen Triple M, opkaldt efter hendes tre børn, havde fundet det brede smil frem, da hun mandag formiddag igen kunne åbne sin butik i Helligkorsgade. Ligesom den resterende del af midtbyens butikker har hun holdt lukket siden før jul. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Mandag kunne midtbyens butikker endelig genåbne, og det bragte nyt liv til de gågader, der ellers har ligget forholdsvist øde hen siden lige før jul, hvor butikkerne på grund af corona måtte lukke.

Kolding: Rundt omkring i midtbyens gågader var der ivrig aktivitet i form af alt fra støvsugning og vinduesvask frem mod klokken slog 10.00 mandag morgen, hvor butikkerne igen måtte byde handlende inden for. Blandt andet hos Annette Holm-Søberg, som er indehaver af børnetøjsbutikken Triple M i Helligkorsgade.

- Jamen, der var jubel, da vi i sidste uge fik meldingen om, at vi måtte åbne igen, for selvom jeg har været i butikken langt de fleste dage under nedlukningen, så har det været i et begrænset tidsrum, og det er bare ikke det samme, når man ikke kan invitere kunder inden for. Så jeg glæder mig virkelig til at få min hverdag tilbage igen, siger Annette Holm-Søberg.

Hun har brugt en del af nedlukningen på at få nye kollektioner af tøj på plads, og så har hun også givet sine kunder mulighed for at komme ned og få byttet julegaverne, mens butikken har været lukket. Samtidig begyndte hun tilbage i september at sparke endnu mere gang i butikkens webshop, og det har været med til at holde liv i omsætningen.

- Vi havde heldigvis en webshop sat op, så det var bare med at få endnu flere varer online. Det er så også noget af det, jeg har kunnet gøre under nedlukningen, og så har jeg heldigvis også haft lidt at se til med at pakke og sende varer, så på den måde har det ikke stået helt stille, siger Annette Holm-Søberg, mens klokken så småt nærmer sig 10.00, og hun sammen med sine medarbejdere kan køre et par tøjstativer frem, der skal ud og stå foran butikken:

- De har ikke været i brug siden før jul, så det er så dejligt, endelig at få dem frem igen, siger hun smilende.

Annonce

En god kø-kultur

Præcis klokken 10.00 kunne Annette Holm-Søberg slå dørene op, og der gik ikke længe, før de første kunder var at finde i butikken på jagt efter noget nyt at veksle julegaver og ubrugte gavekort til.

I midtbyens gågader steg aktiviteten gradvist i de efterfølgende timer, og særligt foran Kop & Kande, Imerco og hos guldsmeden stod folk pænt i kø foran lokalerne og ventede på, at der blev plads til at kunne træde inden for. Med genåbningen følger nemlig også et øget kvadratmeterkrav, som gør, at flere af butikkerne har en medarbejder til at stå og kontrollere, at alle regler bliver fulgt, samt tydeligt ved indgangen skilter med, hvor mange der må være i den enkelte butik.

- Vi kommer også til løbende at holde lidt øje med, at vi ikke er for mange, og at folk er pænt fordelt rundt i butikken. Eksempelvis må der ikke være for mange nede i kælderen, hvor vi har tilbudsvarer, fordi pladsen er mere trang dernede, forklarer Annette Holm-Søberg.

Frem mod at butikken kunne åbne blev diverse tøjstativer kørt frem, mens der også blev printet sedler med diverse tilbud og udsalgspriser. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Hun forventer, at der særligt i de første dage kommer til at være nok at se til i børnetøjsforretningen, mens hun samtidig håber på, at hun vil blive ved med at mærke opbakningen fra koldingenserne.

- Langt de fleste af de pakker, jeg sender ud, er til borgere i Kolding, så det er virkelig dejligt at opleve, og så håber jeg også, at folk har lyst til at komme ned forbi. Vi er i hvert fald klar med afstand og håndsprit og det hele, siger Annette Holm-Søberg.


Selvom jeg har været i butikken langt de fleste dage under nedlukningen, så har det været i et begrænset tidsrum, og det er bare ikke det samme, når man ikke kan invitere kunder inden for.


Inden klokken slog 10.00 stod de første kunder i kø foran både Imerco og Kop & Kande, hvor mange havde julegaver, som endelig kunne blive byttet under armen. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I flere butikker måtte kunderne pænt vente i kø ude foran, før de kunne få adgang til butikken. Der er nemlig begrænsning på, hvor mange der må være i de enkelte forretninger, alt efter hvor mange kvadratmeter butikken er. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En historisk chance

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce