Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny dato: Jim Lyngvild rykker indenfor på Koldinghus

Jim Lyngvild er her portrætteret sammen med modellen Cecilie Mørkøre Stokvad i rollen som Dronning Sophie Magadalene. Billedet kan ses på udstillingen om kongerækken på Koldinghus fra den 4. april 2020. Foto: Jim Lyngvild
Udstillingen skulle have åbnet først i april, men på grund af corona er åbningen blevet skubbet tre måneder. Nu gør Koldinghus dog klar til at invitere publikum indenfor til den store Jim Jyngvild-satsning.
Annonce

Kolding: Udstillingen "Kongerækken med Jim Lyngvild – dragter, drama og Danmarkshistorie" har været forsinket i månedsvis på grund af corona, men nu er Koldinghus klar til at slå dørene op for udstillingen den 12. juni.

- Vi er glade for at kunne åbne igen og vise en Jim Lyngvild-udstilling, som primært henvender sig til det danske publikum og til et publikum, som normalt ikke besøger museerne. Vi håber, at folk er hungrende efter en anderledes kultur-oplevelse hos os, siger Nanna Ebert i en pressemeddelelse.

På udstillingen kan gæsterne forvente en oplevelse, hvor museet gør fortiden levende og involverende ved hjælp af unikke fotos med nutidige modeller, smukke dragter og scenerier med lys og lyd.

Udstillingen tager udgangspunkt i kongerækken fra Gorm den Gamle til Dronning Margrethe den 2. gennem Jim Lyngvilds flere end 100 fotografier. Herudover bliver 10 dragter udstillet i syv forskellige scener med fortællinger om en kongelig fødsel, skoledag, maskebal, druk, magt, rivalisering og død.

Udstilling og corona

Fredag den 12. juni klokken 10 åbner udstillingen for publikum. Allerede torsdag den 11. juni klokken 17 bliver der en virtuel åbning på Koldinghus’ Facebookside og Jim Lyngvilds Facebookside, hvor Jim Lyngvild og Nanna Ebert viser rundt i udstillingen og fortæller om den.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, klipper den røde snor til udstillingen og holder en kort tale.

Der vil kun være adgang for et begrænset antal personer i udstillingen på samme tid.
Pile i gulvet viser vej rundt, så trafikken bliver ensrettet.

Der vil være håndsprit til rådighed, ligesom der bliver gjort ekstra rent i udstillingen og rundt på hele Koldinghus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce