Annonce
Ugeavisen Kolding

Efterskoleelever gør en forskel med temauge: Samler penge ind til børn i Indien

Mathias Haugaard Nyhus fra Vejle giver olie til familiens hus og er også klar til at hjælpe i nabolaget i den kommende tid. Privatfoto
Selvom Design- og Idrætsefterskolen Skamling er lukket i disse uger, så arbejder eleverne alligevel tæt sammen. I denne uge har de samlet flere tusind kroner ind til børn i Indien.

Kolding: Efterskoleelever landet over sukker efter at komme retur til deres skole og kammerater, men selvom skolerne er lukket i disse uger på grund af coronavirus, så er det ikke ensbetydende med, at eleverne ikke kan arbejde sammen om større projekter.

Mandag og tirsdag i denne uge har eleverne på den lokale Design- og Idrætsefterskolen Skamling samlet penge ind til den velgørende organisation Little Big Help, som arbejder til fordel for sårbare børn og kvinder i Indien. Det endelige indsamlingsresultat er ikke gjort op endnu, da nogle af delprojekterne først slutter i maj, men lærer og initiativtager Dorte Kjær Jespersen håber, at eleverne formår at rejse 10.000 kr. i løbet af projektet.

Inspirationen kommer fra Operation Dagsværk. Her bruger elever på landets ungdomsuddannelser en dag om året på at arbejde, og donerer deres løn til Operation Dagsværk, som sender pengene videre til et velgørende formål i et udviklingsland.

- Vi kalder vores projekt for Aktion Forskel, fordi det handler om at gøre en forskel, forklarer Dorte Kjær Jespersen.

Hun kom på ideen i sidste uge, så projektet er kommet op at stå med kort varsel.

- Vi var nået dertil, at når vi har undervist virtuelt i så lang tid, så skulle der også ske noget andet. Så derfor besluttede vi, at vi skulle lave en temauge. Tanken var at lave en form for genstart og give eleverne en fællesskabsfølelse, selvom de sidder hver for sig, ved at lade dem arbejde sammen om et projekt og gøre noget godt. Så det er win win.

Nogle elever samler kun ind i disse dage, mens andre har lavet projekter, som de kan arbejde videre med, så længe de sidder hjemme.

Løb sammen, hver for sig

Elever fra Design- og Idrætsefterskolen Skamling nær Kolding arrangerer 'Løb sammen, hver for sig'.

Det foregår søndag 17. maj fra kl. 10.30.

Distancerne er 5, 10 og 21,1 km.

Der er 10 præmier, som der trækkes lod om blandt deltagerne.

Det koster 60 kr. for voksne og 35 kr. for børn under 15 år at deltage.

Pengene går til skolens indsamling til Little Big Help, der støtter sårbare børn og kvinder i Indien.

Læs mere om løbet på www.facebook.com/groups/770866320109491.

Maler og løber

Elev Mathias Nyhus har fundet malerpenslen fem for at samle penge ind til Little Big Help.

- Min far manglede en hjælpende hånd til at få malet vores hus med olie. Det skal gøres hvert år. Og hvis der er nogen, som skal bruge en hånd her i området, hvor vi bor, så kommer jeg rundt og hjælper for at tjene penge. Nu må vi se, hvor mange der vender retur, siger Mathias, der får 100 kr. i timen af sin far men ellers regner med at kunne tjene omkring 50 kr. i timen.

Hans mål er at samle 1000 kr. til det gode formål.

Også elev Louise Bonnichsen har været kreativ og er i gang med at arrangere et velgørenhedsløb, som skal foregå søndag 17. maj.

- Vi håber, at så mange som muligt over hele Danmark vil være med i det her løb. Man skal jo løbe hver for sig, så det er ikke noget med at samle sig i grupper, forklarer Louise, som arrangerer løbet sammen med fem andre elever fra efterskolen.

Deltagergebyret på 60 kr. for voksne vil gå til skolens indsamling og blive sendt til Indien. Man kan løbe eller gå distancerne 5, 10 eller 21,1 km. Blandt alle deltagere vil der bliver trukket lod om 10 præmier.

- Alle kan være med her, både dem der vil løbe langt eller bare gå, og hele familien kan deltage, siger Louise, der selv regner med at løbe fem kilometer på dagen.

Underviser Dorte Kjær Jespersen er særligt begejstret for løbet.

- Vi har en fællesskabsting her på skolen, hvor vi løber sammen. Så det her er også en tråd tilbage til en genstart af vores skole, hvor vi er fælles om at skabe noget godt for andre.

Hun håber, at skolens elever og familier vil deltage i løbet og på den måde være med til at støtte indsamlingen til Indien.

Louise Bonnichsen fra Skærbæk i aktion. Hun arrangerer et velgørenhedsløb i samarbejde med et par andre elever. Privatfoto
Jytte Post (til venstre) og Dorte Kjær Jespersen underviser på Design- og Idrætsefterskolen Skamling. De har været på skolen i denne uge for at styre tema-dagene, hvor eleverne samler ind til velgørenhed. Privatfoto
Emil Ravn fra Vejle er handyman hos sin far. Privatfoto
Christian Svalgaard Mortensen fra Kolding laver havearbejde for en kræftsyg nabo. Privatfoto
Line Josefsen Iversen fra Bramming har tømt huset for pant, og beløbet doneres til indsamlingen. Privatfoto
Annonce
Ugeavisen Kolding

Kulturnatten fejrer 25 år med særlige æresporte - og du kan være med til at pynte dem

Annonce
Ugeavisen Kolding

Grundlovsdag for børn i Legeparken

Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldingspiller vinder Junior Open

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Han er manden bag populære sushirestauranter: Nu åbner Zenghui og makker nyt asiatisk spisested i Kolding

Ugeavisen Kolding

Solgte farligt kosttilskud til bodybuildere og trak ikke produkterne tilbage trods påbud: Nu straffes virksomhed med stor bøde

Ugeavisen Kolding

Kolding-komiker starter ny portal: Vil gøre det lettere at finde comedy nær dig

Ugeavisen Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Ugeavisen Kolding

Seniorer ruller med bowlskugler og vil have flere med på banen

Ugeavisen Kolding

Kunst- og designmarked i Trapholts park

Ugeavisen Kolding

Google-bil besøger Kolding på tirsdag

Ugeavisen Kolding

Modeshow i gågaden: Børn viser det fede genbrugstøj frem

Ugeavisen Kolding

22-årig kvinde død i Kolding: Mand og kvinde sigtet for drab

Ugeavisen Kolding

Alfred og Diana har drevet café på banegården i tre måneder: Vi har lært rigtig meget - man skal for eksempel huske at bestille sukker hjem

Ugeavisen Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Ugeavisen Kolding

Charlotte fik at vide, at hun ville få svært ved at tage en uddannelse: I dag driver hun sin egen virksomhed og vil hjælpe andre i samme situation

Annonce