Annonce
Ugeavisen Kolding

Eksperter: Kolding skal satse på otte kvarterer

Det er kataloget her, som indeholder et væld af ideer til, hvordan man styrker handelslivet i Kolding. Kataloget blev præsenteret ved et digitalt borgermøde onsdag aften i sidste uge og sætter punktum for den taskforce, som gennem det seneste år har arbejdet med at samle ideer til at skabe mere liv i Kolding. Foto: Kolding Kommune
Kolding midtby har masser af styrker, men de enkelte områder skal have hver deres tydelige identitet og udtryk. Sådan lyder anbefalingen fra de to eksperter, der har udarbejdet et katalog over ideer, som kan være med til at styrke det lokale handelsliv.
Annonce

Kolding: Kolding har masser af potentiale til at blive en magnet for besøgende. Sådan lyder hovedkonklussionen fra den taskforce, som sidste forår startede arbejdet med at finde ud af, hvordan Koldings handelsliv styrkes.

- Coronakrisen har vist os, at hvis vi ikke allesammen indser, at vi har et ansvar for at støtte op om vores lokale bymidte, så bliver det rigtig svært. Men den har også vist, at vi gerne vil vores lokale handelsliv, siger arkitekt Louise Grassov.

Sammen med bystrategisk rådgiver Torsten Bo Jørgensen har hun sammenfattet idekataloget.

Den vigtigste anbefaling går på at skabe bedre forbindelse og samarbejde mellem midtbyen og Kolding Storcenter. Derudover synes eksperterne, at bystyret skal prioritere fodgængere og cyklister langt højere og arbejde for at skabe flere grønne oaser og fremhæve byens vand. De tiltag arbejder kommunen allerede på at realisere.

Men midtbyen har også brug for, at de forretningsdrivende engagerer sig mere i at skabe oplevelser og miljøer, som tiltrækker gæster. Derfor definerer idekataloget otte kvarterer i Kolding, som har en fælles identitet at arbejde sammen om.

- Hvis man hjælper de ting på vej, som allerede er der, er man rigtig godt på vej. Kolding har indholdet, der skal bare skrues op for det, siger Louise Grassov.

De otte kvarterer

Stationskvarteret: Banegården, Jernbanegade øst, Munkegade.

Handelskvarteret: Gågaderne.

Kulturkvarteret: Omkring Slotssøen, Koldinghus, Den spanske trappe, egnsteatret.

Latinerkvarteret: Låsbybanke, Låsbygade, Adelgade, Nicolai-komplekset.

Åkvarteret: Langs Kolding Å fra Buen til Vester Ringgade.

Campuskvarteret: SDU, IBA, IBC, Desigskolen. Design City.

Havnekvarteret: Kolding inderhavn og området lige omkring.

Kolding Storcenter-kvarteret: Storcentret og naboer.

Annonce

Gro fra neden

Borgmester Jørn Pedersen er enig i tanken om, at initiativerne skal tages af forretningsdrivende og institutioner i de forskellige dele af byen, men han ser ikke nødvendigvis de otte kvarterer som løsningen.

- Jeg lægger mig ikke fast på, om det lige skal være de otte kvarterer. Jeg tror, de skal definere sig selv, så det vokser fra neden.

Umiddelbart stiller kommunen ikke penge i udsigt til de enkelte kvarterer, og det ærgrer citychef Mette Schumacher.

- Det her handler også om, at der skal puttes nogle penge i det. 50.000 kr. gør meget i et kvarter. Man er nødt til at have nogle penge at lave noget for, hvis man skal løfte niveauet. Og butikkerne har ikke penge til ekstra aktiviteter. Men de vil gerne yde og bidrage, siger Mette Schumacher.

Hun stiller sig også tvivlsom overfor de otte kvarterer i idekataloget og mener, at man i højere grad vil have gavn af at arbejde i endnu mindre enheder som fx gadeforeninger, hvor en enkelt gade eller et par nabogader slår sig sammen om at skabe liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce