Annonce
Ugeavisen Kolding

Ekstremløber blev Årets Koldingborger: Det er stort, at jeg sætter nogle fodspor

- Det er meget stort. Det havde jeg ikke set komme. Så jeg er faktisk lidt chokeret, siger Kristina Schou Madsen, der mandag blev kåret som Årets Koldingborger 2020. Foto: Søren Gylling
Årets Koldingborger 2020 løb syv maratonløb på syv dage på syv forskellige kontinenter i 2020, og det blev året, hvor Kristina Schou Madsen fik folk til at deltage i virtuelle løb.
Annonce

Kolding: Kristina Schou Madsen er vant til at løbe ekstremt langt og bide tænderne sammen, som da hun satte alle konkurrenter på plads og vandt World Marathon Challenge.

På syv dag på syv forskellige kontinenter gennemførte hun syv maratonløb. Der skal altså en del til at slå ekstremløberen ud af kurs, men mandag lykkedes det.

- Det her slår fuldstændig benene væk under mig, lød det fra Kristina Schou Madsen, da hun på årets første arbejdsdag blev kåret som Årets Koldingborger 2020 af Business Kolding og Kolding Kommune.

Borgmesteren havde inviteret sig selv på virksomhedsbesøg for at høre mere om hendes virksomhed Krixrun, men den liste over ting, som hun ville vende med byens borgmester, blev hurtigt droppet, da hun blev overrasket på sit arbejde på Birkemose Allé.

Annonce

Meget stolt

For fem år siden sagde hun farvel til en lærerstilling på Koldingegnens Idrætsefterskole for at hellige sig sin løbevirksomhed, hvor hun holder foredrag, laver programmer for blandt andre nybegyndere og løb, som i år 2020 i stor udstrækning blev afviklet virtuelt.

- Først og fremmest er jeg stolt over anerkendelsen. Det viser, at det, jeg laver, rører nogle folk. Det er stort, at jeg sætter nogle fodspor, og at det betyder noget, det jeg laver. Og så håber jeg, at prisen kan skabe mere opmærksomhed om det, jeg laver, så vi kan få endnu flere folk ud at være aktive. Det er ikke sådan, at alle folk skal ud at løbe ekstremt langt eller ultra, som jeg gør, siger Kristina Schou Madsen.

Annonce

Fantastisk præstation

Prisen som Årets Koldingborger går til en borger, der gør en særlig indsats for byen og kommunen, og samtidig gør Kolding kendt ud over kommunegrænsen. Den sidste del lykkedes hun i stor stil med, da hun i begyndelsen af 2020 gennemført det ekstreme maratonløb på syv kontinenter. Men det er også hendes firma, Krixrun, der sikrer hende hæderen, lød det fra borgmester Jørn Pedersen (V).

- Du er Årets Koldingborger, fordi du er en erhvervskvinde, der i særdeleshed i 2020 satte Kolding på landkortet både nationalt og internationalt. Du drives af et ønske om at inspirere andre, og samtidig giver du dig selv store og nye udfordringer. Du har skabt løb i Kolding. Du har gennemført syv maraton på syv dage på syv kontinenter. En helt fantastisk præstation, og du har gentænkt løb, så de kan gennemføres virtuelt, og alene i 2020 har du haft 27.000 deltagere med. Meget imponerende, siger Jørn Pedersen.

Kort om Kristina Schou Madsen

Kristina Schou Madsen, 35 år, har en bachelor i informationsvidenskab og idræt fra Københavns Universitet, og hun er uddannet lærer. Hun har blandt andet været lærer på Koldingegnens Idrætsefterskole.

Hun bor i Kolding med sin søster på 15 år. Det er fem år siden, at hun etablerede sin løbevirksomhed Krixrun, der blandt andet arrangerer løb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce