Annonce
Ugeavisen Kolding

Emma startede i Rema1000 som 16-årig og har arbejdet sig op fra bunden: Nu drømmer hun om at drive sin egen butik

Da Emma Højbjerg Føns Pedersen først startede i Rema1000-butikken på Seestvej, var hun 16 år gammel og boede hjemme hos sine forældre. I dag bor Emma i en lejlighed i byen og arbejder som souschef i butikken, mens hun håber på at blive optaget på Rema1000-koncernens talenthold. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Emma Højbjerg Føns Pedersen begyndte at arbejde i Rema1000, da hun stod og manglede et studiejob efter 9. klasse. Hun blev så glad for arbejdet i butikken, at hun i løbet af de forgangne seks år har arbejdet sig op til at være souschef og samtidig har taget flere uddannelser inden for ledelse. Det endegyldige mål er en dag at have sin egen butik.

Kolding: Da Emma Højbjerg Føns Pedersen første gang trådte ind i Rema1000-butikken på Seestvej 2, var hun blot teenager. Hun er vokset op i området tæt på butikken og var ofte med sine forældre inde for at handle.

Derfor var det også naturligt for hende at søge mod Rema, da hun efter at have gjort sin 9. klasse færdig stod og manglede et studiejob.

- Jeg mener, at jeg var 16 år, da jeg startede med at sidde ved kassen, og det kunne jeg bare virkelig godt lide, nærmest fra starten af. Særligt den der kontakt med kunderne, og at man stille og roligt lærte nogle af dem at kende, som kommer fast og handler i butikken, siger Emma Højbjerg Føns Pedersen.

Annonce

Siden da har Emma ikke set sig tilbage. Da hun fyldte 18 år, fik hun lov til at blive i butikken. Hun blev lukkeansvarlig, mens hun var i gang med sin uddannelse på IBC, og da tiden kom til, at hun skulle vælge, hvad fremtiden så skulle stå på, var valget for Emma ganske klart.

- Jeg valgte at søge ind som elev og kunne heldigvis få lov til at blive i butikken. Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle læse videre på universitetet, for det er ikke lige mig, så det faldt mig faktisk ret naturligt at vælge og søge en elevplads i stedet, siger Emma Højbjerg Føns Pedersen.

Arbejder med de unge

Emma begyndte som elev i 2018, og to år senere blev hun kåret som Årets Elev på tværs af alle Rema1000-butikker i hele Danmark. Da hun havde gjort sin elev-uddannelse færdig, blev hun udnævnt til souschef i butikken på Seestvej, hvor det fortsat særligt er arbejdet med de mange forskellige mennesker, der kommer i butikken, som Emma særligt holder af.

- Ud over kontakten til kunderne så kan jeg virkelig godt lide, at jeg kan være med til at udvikle nogle af de medarbejdere, vi har. Vi har eksempelvis en del, som er fleksjobbere eller lignende, og som kæmper med forskellige ting, og det er bare fantastisk at se, hvordan en, der normalt er virkelig stille og ikke tør sige så meget, bare fuldstændig blomstrer op, siger Emma Højbjerg Føns Pedersen.

Ud over kontakten til kunderne så kan jeg virkelig godt lide, at jeg kan være med til at udvikle nogle af de medarbejdere, vi har.

Emma Højbjerg Føns Pedersen

I 2021 resulterede interessen for arbejdet med mennesker i, at Emma tog en uddannelse som såkaldt MOT-coach, som blandt andet har til hensigt at styrke unges mentale sundhed, trivsel og mod til at drømme stort.

- Og det er jeg så med til blandt andet at undervise vores elever i. Det er ret fedt at være med til at give noget videre og kunne se, hvordan det gør en forskel, siger Emma Højbjerg Føns Pedersen.

Annonce

Egen butik en dag

Samtidig med, at hun underviser andre elever, er Emma i gang med en mellemlederuddannelse inden for Rema1000, og så håber hun på at blive optaget på talentuddannelsen for kommende købmænd.

- Jeg mangler lige den sidste godkendelse fra regionschefen, men jeg håber meget, at det hele falder på plads. På det hold får man en generelt bedre forståelse for blandt andet regnskaber og økonomien, når man skal drive sin egen butik, siger Emma Højbjerg Føns Pedersen, som da også håber på, at hun en dag kan komme til at drive sin egen Rema1000-forretning:

- Men jeg havde helt sikkert ikke regnet med, at det var her, jeg ville ende, da jeg handlede i butikken sammen med mine forældre, da jeg var barn. Det passer bare rigtig godt til mig med arbejdet her, fordi der er så mange muligheder i det, og så kunne det helt sikkert være sjovt at have sin egen butik på et tidspunkt, siger Emma Højbjerg Føns Pedersen.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Annonce
Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Annonce
Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Lokal taekwondo-kæmper hev guldet hjem

Ugeavisen Kolding

Håndboldspillere serverer is i lokal isbutik

Ugeavisen Kolding

Hansen Seest holder åbent hus

Ugeavisen Kolding

Ny udstilling i Nicolai Gården

Ugeavisen Kolding

Skole OL i Seest Idrætspark

Ugeavisen Kolding

Bæredygtighedshuset holder 1-års fødselsdag

Ugeavisen Kolding

Nyt udendørsbassin i SlotssøBadet

Ugeavisen Kolding

Marcus modtog medalje foran Dronning Margrethe

Ugeavisen Kolding

Anja kokkererer og står bag disken i madforretning på 27. år: Drikker et par kander kaffe og mange dåsecolaer hver dag

Ugeavisen Kolding

Forretningen blomstrer for millioner hos lavpris-havecenter: Bedste resultat nogensinde

Ugeavisen Kolding

Nanna sælger rideudstyr og kæledyrsfoder: - Det er bare fedt at leve af det, jeg brænder for

Annonce