Annonce
Ugeavisen Kolding

En, der kender mig

Annonce

Læserbrev: God ældrepleje består af mange ting. Det består af faglig korrekt pleje, men det består også af at have en viden om og tid til at tale med de ældre om fortid, familie og interesser. Derfor er det vigtigt, at de ansatte er opdelt i teams, så der er få personer omkring vores svageste ældre på kommunens plejehjem. Og dermed nogle, der kendelsen ældre.

En, der kender mig, betyder nemlig, at den ældre kan være tryg ved at få den hjælp, som den ældre har brug for, og at den ældre ikke skal bruge kræfter på at forklare sig, og måske sidde frustreret tilbage, fordi en ukendt medarbejder ikke forstod behovet eller måske endda overså vigtige symptomer.


Derfor er det vigtigt, at de ansatte er opdelt i teams, så der er få personer omkring vores svageste ældre på kommunens plejehjem.


I 2020 er der 4225 borgere over 80 år i Kolding. Af dem er der plejehjemsplads til 13,4 procent. Det betyder at rigtig mange ældre - også ældre, der har brug for hjælp - må klare sig i eget hjem. Ofte må deres pårørende påtage sig en kæmpeopgave. Jeg ved fra henvendelser fra pårørende, at også de finder det frustrerende, at der så ofte er skiftende “hjemmehjælpere”.

Det må være muligt at finde om nødvendigt at finde de ressourcer, der gør det muligt i højere grad at sikre, at den medarbejder der kommer er en man kender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce