Annonce
Ugeavisen Kolding

En gave til kæresten udviklede sig til Roalds egen virksomhed

Roald Dibbern designede de første træøringe til sin kæreste i 2018. Nu har han startet en større produktion i sin egen virksomhed DIBB Design. Foto: Steffen Nielsen
20-årige Roald Dibbern designer laserskårede træøreringe og har startet egen virksomhed.

Kolding: De fleste mænd har nok på et tidspunkt foræret deres udkårne et par øreringe i fødselsdags- eller julegave. Men 20-årige Roald Dibbern gik skridtet videre, da han skulle finde en julegave til kæresten i 2018: Han lavede sine egne specialdesignede træøreringe.

- Jeg fandt ud af, at man kan lave et flot design med laser i det her helt tynde træ, og det blev så til en ørering til min kæreste, forklarer han.

Roalds kæreste blev glad for øreringene, og da der også var andre, som roste Roalds design, fik han blod på tanden.

- Så jeg prøvede at gøre endnu mere ud af det og lave forskellige designs, fortæller Roald, der som en del af sin uddannelse på Syddansk Universitet har adgang til en laserskærer.

I dag er Roalds øreringsdesign blevet til virksomheden DIBB Design, som han arbejder med som en del af uddannelsen, hvor han har mulighed for at være i praktik i egen virksomhed.

DIBB Design

Smykkevirksomheden DIBB Design er ejet af 20-årige Roald Dibbern fra Sdr. Bjert.

Roald Dibbern studerer HA i entreprenørskab og innovation hos Syddansk Universitet. Som en del af uddannelsen er han i praktik i sin egen virksomhed.

Se mere på dibbdesign.com.

Bæredygtigt

Inden han i februar så småt begyndte at sælge øreringene, skulle Roald Dibbern sikre sig, at kvaliteten af hans smykker var i orden.

- Jeg startede med et lidt mere skrøbeligt materiale, men jeg har testet flere typer træ for at finde det, der fungerer bedst, og nu er det solidt, siger han og kaster med et skævt smil en af øreringene højt op i luften og samler det uskadt op fra gulvet igen.

Ud over materialet, var det vigtigt for den unge iværksætter at finde et område, hvor hans virksomhed kunne skille sig ud fra mængden. Og der faldt valget på bæredygtighed.

- Jeg begyndte at kigge på, hvor man kan finde et hul i markedet, og jeg tænkte, at træet er jo bæredygtigt, så det kan være en vej ind, forklarer Roald, som derfor har indført konceptet "ét smykke, ét træ", som betyder, at der for hver solgt ørering vil blive plantet et træ.

Annonce

Mest mulig læring

Målet er, at DIBB Design både skal sælge smykker på sin egen hjemmeside og gennem forskellige butikker, og Roald Dibbern forventer, at hans smykker kan findes i den første butik inden august. Men uanset hvad, så er det vigtigste lige nu for den unge iværksætter ikke, hvor meget han kan tjene på projektet.

- Jeg vil egentlig gerne bare have mest mulig læring, så det er ikke så vigtigt, hvor meget jeg sælger, men alle de erfaringer, det giver, dem ville jeg ellers ikke have haft mulighed for at få. Derfor har det også været målet fra starten, at jeg selv skulle tage mig af alle delene af virksomheden, siger han, som selv klarer alt fra design og produktion til hjemmeside og salg.

- Så det er bare læring, og jeg har så mange andre drømme også, men hvis muligheden for at leve af det er der, så skal det selvfølgelig have fuld gas, tilføjer han.

Roald Dibbern tegner selv mønstrene og skærer træøreringene ud i en laserskærer. Han har lært at designe af sin mor, der arbejder med design hos Lego. Foto: Steffen Nielsen
Selvom han i øjeblikket nyder arbejdet med sin egen virksomhed, så er det en karriere i investeringsbranchen, som Roald Dibbern drømmer om. "Og det at drive min egen virksomhed giver en forståelse af, hvordan en forretning hænger sammen helt fra bunden," siger han. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce