Annonce
Ugeavisen Kolding

Enige elever: Det er fedt at læse

Nikoline Eriksen (t.v.), Nicoline Clausen, Sebastian Printzlau Svensson og Jacob Iwang Giørtz-Carelsen (t.h.) med deres vinder-is. Foto: Louise Lauritsen
For eleverne i 4. C på Bakkeskolen har læsekonkurrencen betydet, at det er blevet en naturlig rutine at læse i hverdagen.

Kolding: Man skal åbne døren forsigtigt, når man besøger 4. C på Bakkeskolen. Døren ind til klassen er nemlig plastret til med små sedler, som tilsammen skaber en stor isvaffel. Hver seddel forestiller enten en kugle is, en stykke vaffel eller en flødebolle, og de repræsenterer samtidig 20, 30 eller 40 minutters læsning. Klassen har nemlig deltaget i den landsdækkende læsekonkurrence fra BookBites, som startede 13. maj og løb en måned. Målet var, at eleverne tilsammen skulle læse så mange minutter som muligt, og indsatsen blev gjort synlig ved at bygge isvaflen, som hurtigt fik vokseværk og endte med at blive så enorm, at den bredte sig ud over dørkarm og vægge.

For eleverne er gået til læsekonkurrencen med stor iver.

- Det har været sjovt at være med i konkurrencen, fordi man har fået mere lyst til at læse, forklarer Jacob Giørtz-Carlsen på 11 år.

- Jeg synes, det var fedt, der var en præmie, supplerer Sebastian Svensson på 10 år.

Han er blandt andet gået i gang med at læse Harry Potter, som han er meget opslugt af.

Præmien bestod af en isfest for hele klassen, og Sebastian har hele vejen gennem konkurrencen troet på, at 4. C kunne vinde.

- Der var ingen andre, der troede på det, men jeg har hele tiden sagt; vi vinder, vi vinder. Og det gjorde vi.

Sidste sommer læste jeg ikke særlig meget, men nu læser jeg lidt større bøger, som er mere spændende, så jeg vil helt sikkert læse mere denne sommer.

Nicoline Clausen

Annonce

Blevet bedre til at læse

Klassen vandt, fordi alle 20 elever har læst løs.

- Det har været fedt, at få lov til at læse lidt mere end ellers i dansktimerne, siger Nicoline Clausen.

- Og når man dyster med andre klasser, så har man bare givet den gas i weekenderne og læst i fem timer, fortæller Nikoline Eriksen.

De to har begge været glade for at læse bogen Det magiske hjerte, som var svær at lægge fra sig.

- Jeg kan også mærke, at jeg er blevet bedre til at læse. Jeg læser hurtigere, sværere ord og tykkere bøger, forklarer Nikoline Eriksen.

Eleverne er enige om, at de i gennemsnit har læst to til tre timer i weekenden.

- Hvis man keder sig, så finder man en bog i stedet for computeren. Så sætter man sig et hyggeligt sted og læser, siger Nikoline Eriksen.

- Ja, det er blevet en rutine i hverdagen, at man lige tager og bog og læser lidt, supplerer Jacob Giørtz-Carlsen.

Selvom konkurrencen nu er slut, regner de alle fire med at holde fast i læselysten.

- Sidste sommer læste jeg ikke særlig meget, men nu læser jeg lidt større bøger, som er mere spændende, så jeg vil helt sikkert læse mere denne sommer, forudser Nicoline Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce