Annonce
Ugeavisen Kolding

Er én citychef nok?

Foto: Søren Gylling

Jeg har nu haft fornøjelsen af at sidde som citychef de seneste 2,5 måned, og det er et job, jeg i uendelige tider har haft i kikkerten som værende et absolut drømmejob.

Det tænker jeg nu på sin vis stadig, at det er, men det sætter også en masse tanker i gang. For ved at sige ja til det job, siger jeg også ja til, at alle skal have en holdning til, hvem jeg er, hvordan jeg prioriterer min tid, og ikke mindst hvem jeg arbejder for. For som tingene er nu, er det svært at være nok for alle.

Der er ikke noget, jeg hellere vil end at skabe resultater, der er med til at løfte Kolding, og det er en kæmpe fornøjelse at møde nye samarbejdspartnere og borgere, der ønsker det samme. Det interessante i jobbet er dog, at det på sin helt egen facon er allemandseje, og at der med i jobbeskrivelsen følger en ytringspligt fra interesserede borgere, der alle har en holdning til, hvordan tingene skal udføres. Så spørgsmålet, der har fulgt mig de sidste par måneder, har derfor været, ”hvem arbejder jeg egentligt for?”. For som citychef er jeg ansat af byens butikker til at skabe mere omsætning og liv i midtbyen, så deres kontingent er berettiget. Det må være den absolutte hovedårsag til, at stillingen eksisterer og har sin berettigelse, nemlig at byens butikker og restauranter tager deres egne hårdtjente penge og i cityforeningens varetægt får dem til at vokse.

Annonce

Byens borgere får så til gengæld lov til at opleve kulturelle events, følge livet i byens butikker og have en levende midtby. Betyder det så, at cityforeningen skal være til rådighed for byens butikker, for byens borgere, turisterne eller dem alle sammen? Personligt mener jeg, at det er altgørende at have et serviceorgan der kan svare på alle de relevante spørgsmål, de førnævnte persongrupper måtte have, men jeg kan også se, at hvis dette skal løses af en enkelt person, så løber vi tør for timer i døgnet.

Jeg elsker at hjælpe Koldings borgere med spørgsmål fra parkeringsbøder til leje af kørestole, og at mærke den glæde, der følger med, når jeg reelt set er med til at gøre en forskel. For hvor ringer vi hen, når vi har et spørgsmål, vi ikke ved, hvem vi skal stille til? Her tænker jeg i høj grad på byens ældre borgere, der måske ikke umiddelbart ved, hvordan man googler alt.

Jeg ved, det kan fremstå usympatisk og utaknemmeligt at gå ud offentligt og kritisere min egen stilling, men det skal også fremgå tydeligt af denne klumme, at jeg bruger mit talerør her til at stille spørgsmål. Jeg ved, vi i Kolding har store og fantastiske ambitioner, og jeg ved, vi har større potentiale, end vi selv er klar over. Så er spørgsmålet bare, om vi ikke ved at tilføre ekstra ressourcer til en så stærk kulturel spiller som City Kolding, måske kunne løfte byen yderligere.

Så i stedet for at modarbejde opkaldene, de skæve forespørgsler og de anderledes ideer som cityforeningen er blevet modtager for, kunne vi måske udnytte, at så mange af mine forgængere har lagt et kæmpe stykke arbejde for at skabe en forening, der omfavner alle og gør plads til det hele. For i City Kolding arbejder jeg for alle, jeg ville bare ønske, at døgnet havde 30 timer, så jeg faktisk havde tid til det.

I City Kolding arbejder jeg for alle, jeg ville bare ønske, at døgnet havde 30 timer, så jeg faktisk havde tid til det.

Charlotte Pipenbring, citychef og indehaver af Tobbers Kaffebar
Annonce
Ugeavisen Kolding

Google-bil besøger Kolding på tirsdag

Annonce
Ugeavisen Kolding

Modeshow i gågaden: Børn viser det fede genbrugstøj frem

Annonce
Ugeavisen Kolding

Frivilligbeviser blev uddelt på rådhuset

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Elever fra specialskole udstiller finurlige dyr på Kolding Bibliotek

Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Ugeavisen Kolding

Charlotte fik at vide, at hun ville få svært ved at tage en uddannelse: I dag driver hun sin egen virksomhed og vil hjælpe andre i samme situation

Ugeavisen Kolding

Frederik og 167 andre udviklingshæmmede skal løbe gennem Kolding sammen med Danmarks kronprinsesse

Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Annonce