Annonce
Ugeavisen Kolding

Er I klar til at gøre Kolding til en vaskeægte uddannelsesby, Venstre?

Annonce

Læserbrev: JV den 15. februar bød på en glædelig overraskelse. Efter mange års dvale på uddannelsesområdet er Venstre endelig vågnet op, og Ulla Tørnæs er nu klar til at uddele et trecifret millionbeløb til uddannelser uden for hovedstadsområdet.

Forslaget kommer i kølvandet på ”nærhedsminister” Kaare Dybvads nylige udmeldinger med samme sigte: at give unge mennesker bedre muligheder for at blive og uddanne sig i den by, de kommer fra.

I SF er vi begejstrede og klar til for alvor at sætte Kolding på uddannelsernes danmarkskort. Kolding er en kommune i rivende udvikling, og vi har brug for at kunne tiltrække og fastholde de studerende med det udvalg af uddannelsesmuligheder, vi kan byde på. At gøre Kolding til en ægte uddannelsesby er den mest effektive fremtidssikring af vores kommune.

Især ligger der et kæmpe uforløst potentiale i at skabe en større sammenhæng mellem ungdomsuddannelserne og erhvervsuddannelserne, de videregående uddannelser og erhvervslivet. Styrkelse af velfærdsuddannelserne og de tekniske videregående uddannelser vil ikke kun skabe en større sammenhængskraft mellem uddannelse og erhvervsliv – men også tiltrække flere studerende til kommunen.


Kolding er en kommune i rivende udvikling, og vi har brug for at kunne tiltrække og fastholde de studerende med det udvalg af uddannelsesmuligheder, vi kan byde på. At gøre Kolding til en ægte uddannelsesby, er den mest effektive fremtidssikring af vores kommune.


Derfor håber vi virkelig i SF, at de ambitioner, Venstre på landsplan her giver udtryk for, også er ambitioner, der vil afspejle sig på de lokale breddegrader. Hvor kunne det være fantastisk, hvis vi kunne give hinanden hånd på, at ligegyldigt, hvem der ender med borgmesterkæden til november, så har vi et fælles mål om at gøre Kolding til en kommune med et større og bredere udbud af uddannelser.

De investeringer, vi gør i unge mennesker og uddannelse, vil komme tifold igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Ugeavisen Kolding

Hvem tager ansvaret?

Annonce