Annonce
Ugeavisen Kolding

Erhvervsfolk starter CO2 klubben: Vil gøre Kolding meget mere klimavenlig

CO2 klubben arbejder målrettet på at inspirere virksomheder i Kolding til at nedbring deres CO2-udledning. Carsten Borch er tovholder på klubben. Foto: Louise Lauritsen
I den nye klub bliver de gode klimatiltag delt og kopieret, så de lokale virksomheder får reduceret deres CO2-forbrug.
Annonce

Kolding: Klimaet skal endnu højere op på Koldings dagsorden, synes Erhvervsgruppen Kolding, som består af 40 lokale virksomheder.

Senest har foreningen sat Kolding Light Festival og Kolding Light Talks i verden, men driften af de to arrangementer er nu overtaget af andre, og derfor har erhvervsgruppen fundet på et nyt projekt, som hedder CO2 klubben.

Ideen er, at medlemsvirksomhederne udveksler deres gode erfaringer med at reducere CO2-forbruget.

- Vi vil bruge vores store netværk i byen, når vi deler løsninger, der gør Kolding mere klimavenlig. Vores virksomheder har allerede gang i klimavenlige løsninger, og dem vil vi have andre virksomheder til at kopiere, fortæller formand for Erhvervsgruppen Kolding Henrik Paulsen fra BDO.

Som medlem af CO2 klubben får man hjælp til at beskrive sine klimavenlige løsninger, som offentliggøres på hjemmesiden co2klubben.dk, hvor man både kan læse om løsningen og følge med i hvor mange, der har kopieret den.

Målet er i første omgang, at CO2 klubben vil inspirere til, at byens virksomheder femdobler deres klimaindsats.

Annonce

Kolding er klar

Til at koordinere arbejdet med at få klimatiltagene bredt ud, har erhvervsgruppen allieret sig med selvstændig konsulent Carsten Borch, som er begejstret for det nye projekt.

- Hvis vi kopierer hinandens små tiltag, så kan det blive til en hel masse. Virksomheder er vant til at skulle være unikke, så det nye er at få dem til at kopiere hinanden - og sige det højt. Det håber vi, CO2 klubben kan hjælpe med.

Allerede nu er CO2 klubben ved at etablere en vidensbank fuld af gode CO2-reducerende tiltag.

- Vi deler kun ideer, vi ved, der virker, fordi de allerede er afprøvet. Og tiltagene skal brækkes ned til målbare størrelse, som er nemme at implementere.

CO2 klubben er netop blevet lanceret, og Carsten Borch oplever stor interesse.

- Der er nølet for meget i den her klimadebat. Nu skal vi frem over isen. Og det er Koldings erhvervsliv klar til. Vi har ramt en nerve med det her, for virksomhederne kan se, at de kan gøre noget godt for Kolding og sig selv, ved at være med her.

CO2 klubben regner blandt andet med at deltage på klimafolkemødet i Middelfart til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce