Annonce
Ugeavisen Kolding

Et samfund kan ikke fungere uden tillid

Foto: Søren Gylling

I 1986 kom jeg som spæd sammen med mine forældre til Danmark fra borgerkrigen i Libanon. Vi blev, ligesom tusindvis af andre flygtninge og indvandrere, taget godt imod. Vi modtog hjælp, husly, fri skole/uddannelse og økonomiske ydelser, og vi fik frihedsrettigheder, som vi aldrig ville kunne få i mine forældres hjemland - eller i et hvilket som helst andet muslimsk land for den sags skyld.

Danmark tog imod os med åbne arme. Men jeg må konstatere, at det har haft sin pris for Danmark at tage imod så mange mennesker fra muslimske lande. Ikke blot en økonomisk pris, men en værdiændring, som i den grad har påvirket sammenhængskraften i Danmark.

Eksempelvis går flere danskere på kompromis med ytringsfriheden, og de bilder sig selv ind, at det handler om »respekt« og »rummelighed«, når de giver afkald på en så grundlæggende værdi som ytringsfrihed. Værdier bliver påvirket i takt med, at antallet af muslimer stiger. Også i Kolding.

Annonce

Kommunale tilbud om svømning bliver kønsopdelt af religiøse hensyn. I de kedelige statistikker er folk med min baggrund overrepræsenteret, jeg har endda selv været en del af de statistikker. Danske ghetto-drenge tilpasser sig muslimerne og taler, som om de lige er kommet til landet i en gummibåd. Fine boliger i Skovparken og Munkebo rives ned, fordi politikerne har snorksovet i 40 år og med en panikløsning tror, at de med et snuptag kan bryde veletablerede parallelsamfund. Der bliver flere og flere moskeer, forklædt som foreninger, hvorfra der gang på gang prædikes had mod jøder, frafaldne og homoseksuelle, og hvor den religiøse sociale kontrol styrkes.

Ovenstående er blot få eksempler. Listen er lang. Meget lang. Og i Kolding Kommune bruger man mange penge på diverse integrationsprojekter/indsatser oveni. Så det bliver pludselig også en industri, som ikke giver nogen reel værdi, og blot fastholder folk i "minoritets boblen", hvor man ikke bryder med de destruktive mønstre, som følger med islamisk indvandring.

Det, som i disse dage gør mig utroligt harm, er, når jeg oplever det massive hylekor af folk med samme baggrund som min, der advokerer for, at vi skal tage afghanske flygtninge hertil, ligesom vi gjorde det med syriske flygtninge i 2015 - og helst så mange som muligt. Problemet er ikke alene, at de ønsker afghanere hertil, men også at de udskammer den del af den danske befolkning, der ønsker at sætte bremsen i. Mange har jo indset, at indvandring fra muslimske lande har en forfærdelig påvirkning på samfundet. Ikke kun i Danmark, men i stort set alle europæiske lande. Hvor der er mange muslimer, ser man de samme problemer og adfærdsmønstre. Muslimer, der ønsker flere muslimer til landet, udviser utaknemmelighed og viser, hvor deres loyalitet ligger. Og den ligger ikke hos Danmark. Loyaliteten går til islam.

Den dag det fredelige flertal af muslimer kan råbe lige så meget op om islams negative konsekvenser i Danmark, som de kan råbe op omkring en fuld mand på havnen, der opfører sig dumt, er den dag, vi kan begynde at opbygge reel tillid mellem hinanden i samfundet. Et samfund kan ikke fungere uden tillid. Så det er altså afgørende, at herboende muslimer i den offentlige debat begynder at vise en smule taknemmelighed og loyalitet over for Danmark. Og hvis islam ikke tillader den enkelte muslim dette, så har jeg ét at sige: Drop islam.

Den dag det fredelige flertal af muslimer kan råbe lige så meget op om islams negative konsekvenser i Danmark, som de kan råbe op omkring en fuld mand på havnen, der opfører sig dumt, er den dag, vi kan begynde at opbygge reel tillid mellem hinanden i samfundet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Parklumme: Husker kvinder bedre end mænd?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Busken med de blå safirer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Fie åbner ny interiørbutik i midtbyen: Det må godt være farverigt og skævt

Ugeavisen Kolding

Ny gourmetpris i Sønderjylland: Hvilken restaurant får du mest ud af besøge for max 1500 kroner?

Ugeavisen Kolding

Et samfund kan ikke fungere uden tillid

Ugeavisen Kolding

Stor bygning i Østergade rives ned: Ny butik og fire lejligheder på vej

Ugeavisen Kolding

Friluftsforsamlingshuset er indviet: Fællesskab banede vejen

Ugeavisen Kolding

Jeanette havde ikke noget håb i livet: Så fandt hun et fællesskab, der fik hende på fode igen

Ugeavisen Kolding

Bokseklub bag stort VM-boksestævne: Håber på flere tusinde tilskuere

Ugeavisen Kolding

Koldings frivillige bliver fejret hele næste uge

Ugeavisen Kolding

Se billederne: Liebhaverbolig med privat badebro og panoramaudsigt til fjorden sat til salg i Kolding

Ugeavisen Kolding

Steven har startet sit eget grønne køkkenfirma og drømmer om at gøre det internationalt

Ugeavisen Kolding

Kolding-svømmer vinder DM-medalje

Ugeavisen Kolding

Rådne Lunger optræder i Knuds Garage

Ugeavisen Kolding

Forræder indtager Kolding Egnsteater

Ugeavisen Kolding

Uden jer ville der være flere ensomme og udsatte

Ugeavisen Kolding

Kolding kan mere

Ugeavisen Kolding

Skal p-huse dominere ny bydel?

Ugeavisen Kolding

To Kolding-bowlere skal til ungdoms EM

Ugeavisen Kolding

Kolding-virksomhed hoppede i sadlen med Rolf og Ritter

Ugeavisen Kolding

Kolding Sejlklub har fået nye handicapfaciliteter

Ugeavisen Kolding

Slidt idrætsbygning under renovering: - Det bliver et stort løft i bymidten

Ugeavisen Kolding

Se billederne: Koldings nye kokkeskole er klar

Annonce