Annonce
Ugeavisen Kolding

Eva har sat Fabelkunst på plakaten

Lars Dalsgaard fra Den Grønne Stue og Eva Joensen med plakater og postkort af hendes værker, der går under navnet Fabelkunst. Foreløbig sælges de kun hos Den Grønne Stue, men planen er at få flere forhandlere på. Privatfoto

Koldingkunstneren Eva Joensen har fået trykt et udvalg af sine malerier som plakater og postkort.

Annonce

Kolding: En ny serie af plakater og postkort med motiver af koldingkunstneren Eva Joensen har netop set dagens lys. I første omgang omfatter serien 12 motiver med tilhørende små tekster, som forklarer Evas tanker bag motivet.

Hun har valgt at gengive nogle af sine store malerier som plakater og postkort for at gøre værkerne nemmere tilgængelige og som et modtræk til de kopier af hendes værker, som cirkulerer rundt.

- Der har været så mange, der har kopieret mig. Og så har jeg tænkt, hvorfor ikke gøre det selv, og så gøre det rigtigt, forklarer Eva Joensen, som lige nu har travlt med flere udstillinger til Oslo.

Samtidig har nogle af hendes børns venner spurgt til billederne.

- Men de er jo studerende, så der tænkte jeg, at måske skulle man lave sådan en serie, hvor man kunne imødekomme studerende både pris- og pladsmæssigt. Det er en bestemt gruppe, der går på galleri og køber et rigtigt maleri. Og så er der de, som køber en plakat med noget kunst på, fx. til sommerhuset eller lejligheden, hvor man enten ikke har plads til eller vil have rigtig kunst hængende. Så det er noget med at få det bredere ud, så flere kan se det og få gavn af det.

Postkortserien er lavet, fordi Eva selv engang imellem har manglet et kunstkort.

Eva Joensen

Eva Joensen startede med at male i 2001, og i 2003 startede hun Fabelkunst og har siden ernæret sig som professionel kunstner.Hun udstiller på gallerier og laver bestillingsopgaver.

De nye plakater og postkort med hendes motiver forhandles ind til videre kun hos Den Grønne Stue på Esbjergvej i Kolding.

Serien består af 12 plakater og kunstkort med små tekster på.

En del af overskuddet fra salget af plakater og postkort går til Hospitalsklovnene i Kolding.

Læs mere på fabelkunst.com.

Annonce

Den Grønne Stue

Eva Joensen er især glad for, at de nye plakater og postkort giver mulighed for at supplere værkerne med små tekster.

- Der er mange, som gerne vil have, at jeg beskriver, hvad mine billeder betyder. Når jeg laver malerier til folk, så fortæller jeg altid historien bag, men det kan man ikke, når man køber en plakat. Så derfor har jeg skrevet på dem, og teksterne skal gerne give stof til eftertanke hos den enkelte.

Lige nu hænger plakaterne til udstilling hos blomsterbutikken Den Grønne Stue på Esbjergvej. Her kan man købe både plakater og postkort.

Eva Joensen er allerede gået i gang med at lave motiver og tekster til en ny serie plakater og postkort.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce