Annonce
Ugeavisen Kolding

Eva Kjer Hansen valgt som borgmesterkandidat

Eva Kjer Hansen på vej ind til opstillingsmødet i Sydbank Arena iført det mundbind, som partibestyrelsen krævede, at alle deltagere skulle bære undervejs i hele mødet.  Foto: Søren Gylling
Venstres partimedlemmer i Kolding Kommune valgte torsdag aften, at Eva Kjer Hansen skal være deres næste borgmesterkandidat. Kun 10 stemmer mellem de to kandidater.

Kolding: Folketingskvinden og tidligere minister Eva Kjer Hansen bliver måske Koldings næste borgmester.

Efter flere ugers spænding er Venstre i Kolding Kommune nemlig klar med sin nye borgmesterkandidat til byrådsvalget næste år.

Under et næsten tre timer langt møde i Sydbank Arena i Kolding torsdag aften valgte et utroligt snævert flertal af partiets medlemmer, at 56-årige Eva Kjer Hansen skal udfylde den ledige plads efter Jørn Pedersen, som i august meddelte, at han ikke genopstiller i 2021 efter 12 år som borgmester i Kolding Kommune.

Annonce

Eva Kjer Hansen stillede op i kampvalg mod Jakob Ville om den magtfulde post, og hun fik 245 stemmer, mens Ville fik 235 stemmer - altså kun 10 stemmers forskel. Omkring 350 af stemmerne blev på forhånd afgivet som brevstemmer af medlemmer, som ikke ønskede at deltage i selve mødet - for nogles vedkommende på grund af coronasituationen.

100 til valgmøde

Kun omkring 100 Venstre-medlemmer var mødt op i Sydbank Arena for at afgøre kampvalget mellem Eva Kjer Hansen, som har været Koldingkredsens folketingsmedlem gennem næsten 30 år,  og 43-årige Jakob Ville, som er partiets gruppeformand i Kolding Byråd. Ville har siddet i Kolding Byråd siden 2018, og han stod i spidsen for den lokale partiforening, da Jørn Pedersen i sin tid blev kørt i stilling som den, der skulle vriste årtiers magt fra Socialdemokraterne.

Jørn Pedersen har forud for aftenens opstillingsmøde klart sagt, at han foretrak Ville som sin efterfølger, fordi han ikke bryder sig om, at "man flyver kendisser ind udefra". Eva Kjer Hansen flyttede først i forrige uge til Kolding fra Aabenraa.

Jakob Ville meldte sig på banen som borgmesterkandidat allerede dagen efter, at Jørn Pedersen i slutningen af august offentliggjorde, at han ikke genopstiller - og 9. september kunne JydskeVestkysten afsløre, at Eva Kjer Hansen med åben opbakning fra tre af Venstres byrådsgruppes medlemmer samt det lokale EU-Parlamentsmedlem Asger Christensen også stillede sig til rådighed. Siden har de to ført valgkamp blandt partiets medlemmer i kommunen.

Den nye V-borgmesterkandidat kommer til at kæmpe mod SF's tidligere landsformand og udenrigsminister Villy Søvndal, der stiller op som sit partis borgmesterkandidat. Søvndal har boet i Kolding næsten hele sit liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Nu skal eleverne til Koldings gymnasier fordeles mere ligeligt: Ny aftale om gymnasier får kæmpe betydning i Kolding

Ugeavisen Kolding

83-årige Birgit og oldebarnet Jonas var med, da dronningen besøgte Christiansfeld: Det er en oplevelse, vi aldrig glemmer

Annonce