Annonce
Ugeavisen Kolding

Få overblikket: Se tiltag og konsekvenser af corona i Kolding Kommune lige nu

Normalt er plejehjemmene rigtig glade for at få besøg, men sådan er det ikke lige nu. De kommende uger kan gæster kun komme ind, hvis besøget er livsnødvendigt eller uopsætteligt. Besøgsforbud er indført efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Dørene lukkes for at beskytte plejehjemsbeboerne mod corona-smitte. Dette er blot et blandt en lang række tiltag, som Kolding Kommune har taget de seneste dage. Foto: Jacob Schultz
Store dele af Danmark er lukket ned på grund af den smitsomme coronavirus. Her kan du få et overblik over situationen i Kolding, som det så ud mandag middag.
Annonce
Annonce

Besøgsforbud på plejehjem

Som Sundhedsstyrelsens anbefaler, er der indført besøgsforbud på alle plejecentrene. Derfor kan plejecentrenes hoveddør være låst, og pårørende kan blive afvist, hvis de ikke på forhånd har en aftale med lederen eller personalet. Man kom komme ind, hvis besøget er livsnødvendigt eller uopsætteligt.

Alle opfordres desuden til at undgå tæt kontakt med ældre, svage og sårbare borgere, der bor i egen bolig.

I stedet kan man kommunikere med telefon, mail, facetime eller andre digitale løsninger, og her vil kommunen være behjælpelig med at skabe kontakt til dem, der bor på plejehjemmet.

Man er velkommen til at ringe til det sædvanlige nummer til plejehjemmet såfremt man har spørgsmål.

Skolernes nødundervisning

Skoler informerer forældre og elever om, hvordan nødundervisningen er tilrettelagt. De kan løbende følge med på Aula.

Børnepasning

Alle daginstitutioner, dagplejere og SFO'er er åbne, hvis der er tilmeldt børn til nødpasning. Forældre skal have forsøgt at finde andre pasningsmuligheder, før de beder om nødpasning.

Børn i alderen 0-9 år kan modtage nødpasning, hvis barnets forældre har kritiske funktioner i det offentlige, eller hvis forældrene er ansat i en privat virksomhed, der ikke har sendt medarbejderne hjem.

Derudover er der mulighed for nødpasning for børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov.

Forældre kan dagligt melde ind til dagplejeren, institutionene eller skolen, om de har nødpasningsbehov. De direkte telefonnumre er meldt ud til forældrene. Der er nødpasning i den normale åbningstid, derudover er en institution åbent til klokken 21.

Ungeområdet

På ungeområdet gennemføres rådgivning og samtaler så vidt muligt via Skype eller telefon. Unge med særlige behov får opkald af mentorer over telefon. Ungdomsskolens skoletilbud fortsætter så vidt muligt med onlineundervisning. CSV fortsætter så vidt muligt med at udlevere hjælpemidler ved behov. Der foretages fortsat udbetalingen af ydelser, både kontanthjælp og enkeltydelser, og der kan søges via borger.dk eller via Kolding.dk.

Medarbejdere står til rådighed for unge på telefonen 7979 2900 og mail, hvis de har brug for hjælp. Det kan være til spørgsmål omkring CV, jobsøgning eller andre udfordringer relateret til jobsøgning.

Uddannelsesvejledningen kan kontaktes på 30 34 98 20 eller på mail på uu@kolding.dk

Kommunikations- og Teknologiafdelingen kan kontaktes på CSV som via telefon 79792999 og mail: csv@kolding.dk Hovednummeret til Ungdomsskolen Kolding 79 79 70 70 er åben hver dag klokken 08.00-15.00.

Jobcentret

Lukningen af jobcentret betyder at beskæftigelsesindsatsen suspenderes midlertidigt. Det betyder, at alle planlagte samtaler aflyses, aktiveringstilbud sættes i bero, og der bliver ikke igangsat nye tilbud. Det betyder også, at man i den kommende tid ikke skal leve op til kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og at berørte fastholder den samme ydelse som hidtil.

Jobcentret vil i den kommende tid tage kontakt til ledige for at tilbyde sin hjælp.

Nødberedskabet vil samtidig sikre, at udsatte borgere kan få hjælp og kontakt hvis de får brug for det, eller når kommunen vurderer, at en borger har brug for akut hjælp. Hvis man som borger ikke kan komme i kontakt med sin sædvanlige jobrådgiver på jobcentret, kan man på 7979 8686.

Virksomheder, der har brug for råd og vejledning, kan du kontakte Jobcentret i Kolding på tlf. 79 79 74 00 eller via vservice@kolding.dk. Virksomheder kan også kontakte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering på deres hotline for virksomheder, mandag til fredag fra kl. 8:00-16:00 på 72 200 350.

Regeringen har søndag d. 15. marts 2020 indgået trepartsaftale omkring lønkompensation. Se mere: Trepartsaftale skal hjælpe lønmodtagerne og Midlertidig lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked (Virksomhedsguiden). Det er en ordning der skal administreres af Erhvervsstyrelsen og ikke i kommunerne, hvorfor virksomhederne får den bedste hjælp og vejledning der.

De lukker ned

Indsamling af dagrenovation fortsætter, men genbrugspladser lukker.

Sundhedscenter Kolding holder lukket. Medarbejderne herfra kan kontaktes på 7979 600, hvis der er vigtige beskeder.

Borgerservice i Bredgade er kun åben for livsnødvendige opgaver.

Kolding Kommunale Tandpleje holder lukket for al ikke akut behandling frem til fredag den 27. marts. Ved akut behov for tandbehandling, kan ringes på telefonnummer 79 79 90 00.

By og udvikling på Nytorv holder lukket, men kan kontaktes på mail og telefon.

Socialforvaltningen på Nicolai Plads 6 holder lukket, men kan i uopsættelige situationer træffes på 79 79 25 37 eller mail soc@kolding.dk

Alle kommunale kulturinstitutioner og kulturaktiviteter i kommunale bygninger lukkes frem til udgangen af uge 13.

Buskørsel

Bybus- og lokalrutekørsel fortsætter indtil videre. Fra og med onsdag den 18. marts vil kørslen på nogle, hvis ikke alle skoleruter, blive indstillet frem til og med fredag den 27. marts. Man kan holde sig orienteret på Sydtrafiks hjemmeside www.sydtrafik.dk

Flextur vil kunne benyttes som alternativ til de afgange, der ikke køres.

Informationerne er hentet på Kolding Kommunes hjemmeside mandag formiddag. Siderne ændres løbende, efterhånden som coronasituationen udvikler sig

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce