Annonce
Ugeavisen Kolding

Fælles ny ansøgning er en succes: Julehjælp på vej til alle 493 godkendte ansøgere

Røde Kors er en af de frivillige organisationer, der er gået med i Kolding Kommunes nye model, der skal fordele julehjælp på en mere retfærdig måde. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Kolding har lanceret en ny og mere retfærdig måde at uddele julehjælp på. Omkring halvdelen af den lokale julehjælp bliver i år fordelt via den nye ordning, som har vist sig som en succes, idet der er julehjælp på vej til alle godkendte ansøgere.
Annonce

Kolding: 633 borgere har søgt om julehjælp via Koldings nye fælles ordning, hvor ansøgningerne koordineres, så man sikrer, at julehjælpen når ud til flest mulige ved at undgå, at nogle får to portioner julehjælp.

Af de 633 ansøgere er 140 blevet afvist, fordi ansøgeren bor uden for kommunen eller ikke har oplyst sin indkomst, eller fordi der allerede er andre beboere på adressen, som har søgt julehjælp.

Det efterlader 493 godkendte ansøgere, og der er julehjælp på vej til dem alle. Egentlig var der kun 482 julepakker til uddeling, men Kolding Madhjælp har i sidste sekund øget sine julepakker fra 50 til 61, så alle godkendte ansøgere kan få.

- Det er da fantastisk, at vi kan dele julepakker ud til alle, som er godkendt til det. Det ville da være synd, hvis der stod 11 og ikke fik noget, siger Ida Jørgensen fra Kolding Madhjælp.

Foreningen har netop modtaget en donation på 25.000 kr. fra Go On Gruppen, som kårede Kolding Madhjælp som regional vinder i konkurrencen Årets forening. Derfor turde hun godt give tilsagn om, at Kolding Madhjælp kunne skaffe mad og mandelgaver til yderligere 11 julepakker.

Julehjælp

For at gøre det lettere for borgerne at søge julehjælp og for at gøre uddelingen mere retfærdig er Kolding Kommune gået sammen med otte organisationer. I fællesskab har parterne udarbejdet et elektronisk ansøgningsskema, som familierne skulle udfylde, hvis de ønsker at modtage en af de 493 julepakker, som otte organisationer planlægger at dele ud i år. I alt 493 ansøgere er godkendt til julehjælp.

Røde Kors Lunderskov uddeler 9 pakker.

Røde Kors Vamdrup uddeler 10 pakker.

Røde Kors Christiansfeld uddeler 13 pakker.

Røde Kors Kolding uddeler 150 pakker.

Frimurerlogen uddeler 150 pakker.

Kirke i byen uddeler 90 pakker.

Sank Nicolai sogn uddeler 10 pakker.

Kolding Madhjælp uddeler 61 pakker.

Annonce

Mindre bureaukrati

Også fra politisk side er der glæde over den nye ordning.

- Det nye, forenklende system er kommet godt fra start. Det er mindre bureaukratisk end det gamle system. Jeg tror også, at det skaber en større retfærdighed, så flere får gavn af julehjælpen, siger Poul Erik Jensen (S).

Han er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune, der har haft sagen på sin dagsorden.

- Fidusen her er, at vi kan koordinere hjælpen, så den samme familie ikke får hjælp to gange. Det har ærgret nogle af hjælpeorganisationerne, at julehjælpen er blevet misbrugt. Nogle få har surfet rundt og fået julehjælp flere steder fra. Jeg vil understrege, at det er et fåtal, men der skal kun få til at skabe et dårligt rygte, siger han.

De tilbagemeldinger, han har fået fra de deltagende organisationer, er, at de er glade for kommunens initiativ. Samtidig sender han en stor tak til de mange velgørenhedsorganisationer og kirker, som gør et stor arbejde med at yde julehjælp.

Annonce

Ikke alle er med

Poul Erik Jensen fortæller, at alle de organisationer, der uddeler julehjælp, er blevet tilbudt at komme med i den nye ordning.

- Her første gang har vi cirka halvdelen af den lokale julehjælp med. Og jeg er sikker på, at der næste år er mange flere, der går med. Blandt andet har flere af kommunens kirker valgt at se tiden an og vil til næste år overveje, om de vil med i samarbejdet. Dansk Folkehjælp og Mødrehjælpen har valgt ikke at være med, fordi de er landsdækkende og uddelingen foregår fra centralt hold, forklarer han.

Når det første uddelingsforløb er overstået, vil ordningen blive evalueret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce