Annonce
Ugeavisen Kolding

Første otte måneder har været turbulente for Munkegades nyeste bar: Men der er flere nye tiltag på vej

Både uden for og inde i Arkaden er der flere tydelige spor efter de mange forskellige arkadespil. På baren er der både poolborde, flippermaskiner og snart også en masse brætspil, som Arkaden overtager efter brætspilscaféen Firefly, som lukker den 22. januar. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Den 1. maj havde Arkaden i Munkegade første åbningsdag midt i diverse corona-restriktioner. Det har gjort starten for den nye bar lettere turbulent, men ikke desto mindre er indehaver Torben Lund fortrøstningsfuld, og så er der også flere nye tiltag på vej.

Kolding: Arkaden i Munkegade kunne den 1. maj sidste år invitere de første nostalgiske gæster inden for på baren, som rummer et væld af spillemaskiner og poolborde. En start, som var præget af corona og restriktioner, hvilket også naturligt har sat sit præg på det nye sted.

- Alt taget i betragtning så synes jeg, at det er gået godt, men det er klart, at det er en udfordring med corona, når vi havde tænkt Arkaden som et sted, hvor folk tager hen som opvarmning til at skulle videre i byen, når det nu ikke rigtig er en mulighed, siger Torben Lund og fortsætter:

- Jeg havde naturligvis håbet, at det var væltet ind med kunder fra dag et, men det er jo en branche, som er udfordret lige nu, forklarer Torben Lund.

Annonce

Andre udfordringer

Torben Lund fortalte tilbage i maj, da stedet åbnede, at det i hverdagene særligt var familier, man gerne vil lokke ned forbi og i weekenderne et lidt ældre publikum, men også det har været udfordret, særligt i forbindelse med genåbningen tilbage i sommerperioden.

- Det passer egentlig meget godt med det, jeg regnede med, men det har været svært at få rigtig fat i familierne, fordi der i takt med at alt var åbent igen og restriktionerne forsvandt, var mange, der havde rigtig mange andre fester og arrangementer, de skulle til, siger Torben Lund.

Blandt de mange spillemaskiner. man finder hos Arkaden, er blandt andet det kendte arkadespil Donkey Kong. Arkivfoto: Steffen Nielsen

Han forklarer samtidig, at det også har været en læringsproces for ham at åbne en bar, da han hovedsageligt er vant til at begå sig i cafémiljøet.

- Det har været svært at hive folk ind i hverdagen om eftermiddagen og aftenen, og det er også et nyt publikum, som vi har skullet vænne os til at markedsføre os mod, plus at en arkadebar er noget andet end en traditionel bar. Så der har været mange ting at skulle navigere i, samtidig med at der så også har været svingende restriktioner, siger Torben Lund.

Annonce

Flere faste tiltag

Til trods for at starten for Arkaden har været lidt af en rutsjebanetur midt i et corona-år, så har Torben Lund fortsat masser af blod på tanden, og der er også flere ændringer på vej på baren.

- Ligesom på Tobbers så står vi aldrig stille særligt lang tid af gangen, så vi arbejder hele tiden på at gøre tingene bedre, siger Torben Lund og forklarer videre:

- For eksempel kan vi se at særligt poolbordene og flippermaskinerne er meget populære, men vi arbejder hele tiden på at udskifte og finde nye maskiner, efterhånden som vi finder ud af, hvad det er, kunderne gerne vil have, siger Torben Lund.

Som noget helt nyt vil det også snart være muligt at komme til at spille brætspil på Arkaden. Stedet overtager nemlig en stor del af de mange spil fra naboen, Café Firefly, som lukker permanent den 22. januar.

- Jeg synes, at det er rigtig fint, at nu, hvor caféen lukker, at der stadigvæk er et sted, hvor man kan komme og spille brætspil i Kolding. Jeg har hele tiden tænkt, at en del af Arkaden skulle være sådan et bodegaområde, men det kommer jeg til at ændre lidt, så der i stedet bliver plads til, at man kan spille brætspil, siger Torben Lund.

Han har desuden planer om, at der skal være flere turneringer på Arkaden, som skal køre i en fast turnus.

- Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at holde en månedlig poolturnering eller flippermaskineturnering. Vi har forsøgt os lidt med det nogle gange, men det har været svært at få helt op og stå, når der som nu er restriktioner, der gør, at man helst ikke skal være sammen med for mange, siger Torben Lund.

Jeg synes, at det er rigtig fint, at nu, hvor caféen lukker, at der stadigvæk er et sted, hvor man kan komme og spille brætspil i Kolding.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Overblik: Dette kan du opleve i Kolding midtby i foråret

Annonce
Ugeavisen Kolding

Teaterforestilling om Niels Bohr

Annonce
Ugeavisen Kolding

I forvejen driver han stort cateringfirma: Nu er han ny forpagter på Lindved Sognegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Se de mange billeder: Strandet hval blev obduceret på Kolding Havn

Ugeavisen Kolding

Ægtepar sælger deres flagstangfabrik efter 30 år - nu satser de i stedet på juletræer

Ugeavisen Kolding

Så er beslutningen truffet: Derfor er det nødvendigt at afvise flere elever fra populært gymnasium

Ugeavisen Kolding

Koldings nye festival byder på 24 koncerter på to dage: - Vi håber, at byen vil tage det til sig

Ugeavisen Kolding

Foodbank Kolding uddeler priser til ni butikker

Ugeavisen Kolding

Bedre forhold for de unge handikappede er en pligtopgave

Ugeavisen Kolding

Klumme: Porcelæn og prinselige underbukser - En opskrift på succes for Kongernes Kolding

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De første forårstegn

Ugeavisen Kolding

Det bliver et tilløbsstykke: Nu kan du se Koldings hval blive obduceret

Ugeavisen Kolding

Jesper sagde farvel til tjenestemandspensionen for at følge sin drøm: - Det hele skal ikke være så sikkert

Ugeavisen Kolding

Studerende fra Kolding er gået viralt med musikvideo om bælgfrugt

Ugeavisen Kolding

Med 99 procents sikkerhed: Hvalen i Kolding Fjord er død

Annonce