Annonce
Læserbrev

Fat mod, kære koldingenser, kære personale. Socialdemokratiet sætter velfærd først

Annonce

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 9. januar kunne vi læse, at Værestedet Folkekøkkenet kører på nødberedskab, på grund af sygemeldinger ved personalet. Sygemeldingerne er begrundet i besparelserne og sammenlægningen med Regnbuen (budget 2020). Og ja, socialdemokraterne i Kolding synes, at budget 2020 er noget møg. Vi ville så gerne sætte velfærd først. Lad os ikke reducerer debatten om velfærd og værdighed til kun et spørgsmål om penge. Det er lige så meget et spørgsmål om fællesskaber og sammenhold – solidaritet.

Ligesom tilgangen til andre mennesker gør en forskel, så gør politik også en forskel. Den kan være positiv eller negativ. Men vi er alle selv med til at bestemme, hvad der skal ske med vores fremtid og samfund. Socialdemokraterne vil styrke vores fælles velfærd – i stedet for at svække den. På landsplan har danskerne heldigvis valgt, at vi skal prøve noget nyt. Måske vil dette også ske i Kolding i 2021?

Heldigvis kan Folkekøkkenet også fremover behandle brugerne med værdighed, høj faglighed og styrket velfærd. Og der er der mange gode grunde til.

Det vigtigste er, at vi menneske til menneske har håb, tiltro og engagement for det andet menneske (Per Revstedt, motivations- og relations teori). Og jeg er sikker på, at personalet igen snart er klar til det. Men de har brug for vi andres støtte både nu og fremadrettet. Så når personalet begynder at komme tilbage til arbejdet, bør vi alle, som føler dette som vores hjerteblod, give et positivt indspark - vise at vi har håb, tiltro og engagement for, at både deres arbejde og sammenlægningen lykkes.

Folkekøkkenet kan heldigvis, som alle andre koldingensere, møde socialdemokraterne i Kolding til dialog om: Hvad er velfærd? Og hvordan sætter vi det først på den gode måde? For socialdemokrater er velfærd, at vi tager os af hinanden, når vi har brug for hjælp. Omsorg. Nærvær. Det er en trøstende arm om skulderen, et knus og en hånd at holde i. Det er at føle sig sikker på, at man er i trygge hænder. Sandheden er, at det også er værdighed.

Det skal vi tage alvorligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce