Annonce
Ugeavisen Kolding

Mange tomme lokaler i Kolding Storcenter: Fire nye butikker er på vej

Lotte Vestergaard Skou er center manager for Kolding Storcenter. Det er hende, som laver lejekontrakter med nye butikker og koncepter, der gerne vil etablere sig i centret. Her ses hun på den nye bænk, der er sat op på centrets store torv. Foto: Louise Lauritsen
For halvandet år siden meddelte ejerne af Kolding Storcenter, at de satsede på at tiltrække internationale lejere i større butikker og derfor ville have nogle tomme lejemål stående. Coronakrisen har medført endnu flere tomme butikker, men nu er der snart nye koncepter på vej, lyder det fra ledelsen.
Annonce

Kolding: Går man slavisk gennem Kolding Storcenter, støder man på tomme facader 12 gange. Nogle steder dækker afskærmningen med teksten "Ny butik på vej" blot over et enkelt lejemål, mens der andre steder gemmer sig adskillige butikker bag bannerne.

I januar 2019 viste samme optælling i Kolding Storcenter 10 tomme facader. Den gang meldte ledelsen ud, at der var tale om en bevidst strategisk tomgang, så man kunne tiltrække store internationale koncepter til centret. Den strategi holder man fortsat fast i, og nu ser det endelig ud til, at der er nye koncepter på vej.

- Vi har lejet meget ud efter coronakrisen, så der kommer fire nye lejere til centret, fortæller center manager Lotte Vestergaard Skou fra Deas, som driver Kolding Storcenter for ejerne Danske Shoppingcentre.

Hun håber, at de forskellige koncepter kan åbne i løbet af november, men det er endnu uvist.

- Vi håber, at de alle åbner i år, men meget skal gå op. Det er både nogle lidt større butikker og nogle i almindelig størrelse, uddyber center manageren, som endnu ikke vil afsløre, hvilke nye butikker der er tale om.

Annonce

Corona var mild

Coronakrisen har foreløbig kostet Kolding Storcenter fire lejere, men fx er lokalet, hvor spilbutikken Game Stop lå, allerede lejet ud igen.

- Og vi er på arbejde for at finde en ny restauratør til lokalet, hvor Dalle Valle lå, siger Lotte Vestergaard Skou.


Vi håber, at de alle åbner i år, men meget skal gå op. Det er både nogle lidt større butikker og nogle i almindelig størrelse,

Lotte Vestergaard Skou, center manager, Kolding Storcenter


Hun synes, at Kolding Storcenter er kommet godt gennem coronakrisen.

- Vi lejer fortsat lokaler ud til markedsleje. Vores besøgstal er stigende måned for måned, og vi har gode omsætningstal, så vi er kommet godt igennem. Tingene går i en rigtig positiv retning, og vi håber på en god sommer.

Annonce

Nødvendig udvikling

Hos ledelsen bider man også mærke i, at selvom centret havde mange tomme lokaler gennem hele 2019, så lykkedes det at tiltrække endnu flere gæster end året før med en total på 6 mio. besøg.

- Vi er selvfølgelig ikke interesserede i at have tome butikker, men vi er også sat i verden for at udvikle. Og nogen gange er man bare nødt til at sige, at der skal noget til for at forandre noget. Sådan er det, når man går i sådan en strategisk tomgang. For at få plads til de nye ting og forandringer, og det er vi nødt til, lyder det fra Lotte Vestergaard Skou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce