Annonce
Ugeavisen Kolding

Flere børn og unge mistrives efter coronanedlukning: Nu kan Koldings forældre få hurtig, anonym rådgivning om, hvordan de kan hjælpe

Wijnie Eriksen, til venstre, og Vibeke Koch er pædagogiske konsulenter ved PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning, red.) i Kolding Kommune og er klar til at give anonym rådgivning til forældre, der oplever, at coronaperioden har fået deres børn til at mistrives. Arkivfoto: Søren Gylling
Coronapandemien har fået flere børn og unge til at mistrives. Kommunen tilbyder nu blandt andet hurtig og anonym rådgivning til forældre, der er bekymrede for deres børn.

Kolding: Har man et barn, der ikke trives i øjeblikket, som er mærket af coronapandemien og længere tids nedlukning og hjemmeundervisning, og som for eksempel har svært ved at komme tilbage i skole efter den delvise genåbning af skolerne, så kan der være hjælp på vej.

Kolding Kommune har ligesom alle landets øvrige kommuner fået penge til at sætte ind mod mistrivsel blandt børn og unge i kølvandet på blandt andet den langvarige nedlukning af skoler og fritidsaktiviteter. 700.000 kroner er sendt afsted til Kolding, og disse penge skal bruges til initiativer for børn og unge på denne side af sommerferien.

En del af pengene skal bruges til anonym rådgivning af forældre, hvis børn viser symptomer på mistrivsel, og som har svært ved at vende tilbage til en hverdag, hvor de skal afsted i skole igen.

Annonce

Det er to pædagogiske konsulenter fra kommunens PPR (pædagogiske psykologiske rådgivning, red.), som vil stå klar til at mødes med forældrene for at rådgive dem om, hvordan de bedst muligt kan hjælpe deres børn. Desuden kan de ligeledes vurdere, om der skal mere hjælp til.

Foruden den anonyme rådgivning til forældre bruger man også nogle af de 700.000 kroner på forskellige initiativer i skoleklasser, hvor trivslen og fællesskabet trænger til at blive løftet. Dertil kommer, at man gennem kommunens naturskole og pædagogisk center frem til sommerferien tilbyder lærere at melde deres klasser til en række trivselsaktiviteter som for eksempel tømmerflådebygning, bålaktiviteter, legedag og fremstilling af kunst af naturens materialer.

Oplever man symptomer på mistrivsel eller at det kan være svært for sit barn at komme i gang med være i skole igen, kan man kontakte to af Kolding Kommunes pædagogiske konsulenter Wijnie Eriksen eller Vibeke Koch på wijer@kolding.dk eller viko@kolding.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce